-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pavasario Pop Up“ – nauja latvių dizainerės Ketos Gutmanės kolekcija

Jau šį savaitgalį, gegužės 7–8 dienomis, sostinės kultūros centre „Kablys“ vyksiantis momentinis apsipirkimo renginys „Pavasario Pop Up“ suburs ne tik lietuviškos mados, juvelyrikos ir interjero prekės ženklus, bet ir supažindins su užsienio kūrėjų darbais. Naujausią savo kolekciją „Pavasario Pop Up“ metu pristatys ir latvių dizainerė Keta Gutmanė.
„Pavasario Pop up“ dalyvis: Keta Gutmanė
„Pavasario Pop up“ dalyvis: Keta Gutmanė / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Mugė Mada

– Keta, ką savo kūryba norite pasakyti pasauliui?

– Mano kūryba – tai tarsi tiltas tarp interjero ir eksterjero, tai neverbalus pasiūlymas atviram dialogui su aplinka. Mano drabužiai suteikia galios jų dėvėtojams, kviečia juos tyrinėti ir plačiai atmerktomis akimis peržvelgti juos supantį pasaulį. Jie tarsi sako – ignoruok šnabždesius ir priimk nežinomybę.

Organizatorių nuotr./Ketos Gutmanės kolekcijos modelis
Organizatorių nuotr./Ketos Gutmanės kolekcijos modelis

– Kokios „Keta Gutmane“ pavasario naujienos laukia „Pavasario Pop Up“ lankytojų?

– Pavasario-vasaros sezonui siūlau laisvo kritimo demokratiškus siluetus. Įkvėpta filmų kūrėjo Wimo Wenderso, sujungiau tradicinį meistriškumą ir šiuolaikinį siuvimo meną. Šie elementai susiduria naudojamuose audiniuose, kurie gali atsiskleisti ir egzistuoti kaip du atskiri subjektai, o sujungti jie sukuria subtilius sluoksnius bei kontrastuojančius paviršius.

Ilgi, oversized tipo paltai poruojami su klasikinio poplin audimo marškiniais, siauros kelnės atsiranda šalia aštraus, asimetriško kirpimo vilnonių švarkų, banguojantys, grafiški puspalčiai derinami su grubiais cupro audinio sijonais, o lengvutės, ilgos lininės liemenės užmetamos ant laisvų, šilkinių palaidinių. Visi drabužiai modeliuojami iš juodų ir baltų audinių, tik kur ne kur į kolekciją įtraukiant ekspresyvaus langelių motyvą.

Organizatorių nuotr./Ketos Gutmanės kolekcijos modelis
Organizatorių nuotr./Ketos Gutmanės kolekcijos modelis

– Ar pirmą kartą dalyvaujate tokio pobūdžio renginyje Lietuvoje?

– Pirmoji mano ir „Pop up“ kultūros pažintis Lietuvoje įvyko dar tuomet, kai atstovavome Latvijai užsienio kūrėjų „Pop up’e“. Tai buvo vertinga patirtis tiek kontaktų, tiek žinomumo jūsų šalyje prasme. Dabar lietuviams jau nesame visiška naujiena – mums kurį laiką atstovauja „KOKO boutique“ Kaune. Esame atviri ir teigiamai žiūrime į naujoves, tad labai laukiame „Pavasario Pop Up“ renginio.

Naujausios „Keta Gutmane“ kolekcijos ieškokite „KOKO Boutique“ stende gegužės 7–8 dienomis vyksiančiame „Pavasario Pop Up“ Kultūros centre KABLYS, Kauno g. 5, Vilnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius