-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praverkime „Gucci“ muziejaus duris

Guccio Gucci ir dvi susipynusios GG puikiai žinomos netgi toms moterims, kurios nesidomi mada. G. Gucci (1881–1953) paliko neišdildomą pėdsaką ne tik mados istorijoje. Jis sukūrė įmonę, kuri rūpinasi trečiojo pasaulio šalyse gyvenančiomis moterimis ir vaikais, remia kino kūrėjus ir kitų sričių menininkus. O 2011-aisiais Renesanso sostinėje Florencijoje duris lankytojams atvėrė „Gucci“ muziejus (Gucci Museo). Siūlome jums leistis į nedidelę ekskursiją.
Gėlėtoji Gucci ekspozicija
Gėlėtoji Gucci ekspozicija / Courtesy of Richard Bryant & Gucci nuotr.
Temos: 1 Gucci

„Gucci“ muziejus įsikūręs pačioje Florencijos miesto širdyje – Piazza della Signoria aikštėje, aštuonis šimtus metų skaičiuojančių miesto valdžios rūmų pašonėje. Beveik 2000 metrų ploto ekspozicija išdėstyta per tris pastato aukštus ir padalyta pagal temas ir daiktus: prét-à-porter pavyzdžiai, aksesuarai, istorinės nuotraukos ir dokumentai bei daugybė kitų daiktų, pasakojančių „Gucci“ kūrybinę istoriją.

Courtesy of Richard Bryant & Gucci/Gucci rankinės niekada neiaeis ia mados
Courtesy of Richard Bryant & Gucci nuotr./Gucci rankinės niekada neišeis iš mados

Taigi kelionė po muziejų simboliškai prasideda salėje pavadinimu „Viaggio“ (liet. „Kelionė“). Ekspozicija skirta įvairiausių formų ir dydžių lagaminams, kurie buvo vieni pirmųjų G. Gucci kūrinių (būdamas dar visai jaunas, jis dirbo Londono „Hotel Savoy London“, o grįžęs į Italiją pirmiausia ėmėsi lagaminų ir kelionių aksesuarų gamybos). Vienas iš įdomiausių šios salės objektų – senovinis automobilis, dekoruotas GG simbolika.

Courtesy of Richard Bryant & Gucci/Senovinis automobilis su GG simbolika
Courtesy of Richard Bryant & Gucci nuotr./Senovinis automobilis su GG simbolika

Lipant į antrąjį aukštą, galima pasigrožėti istorinėmis nuotraukomis. Jose – G. Gucci, Florencija, Holivudo žvaigždės... O antrajame muziejaus aukšte pasitinka trys temos: „Mondo Flora“ (liet. „Floros pasaulis“), „Borse“ (liet. „Rankinės“) ir „Sera“ (liet. „Vakaras“). „Floros pasaulis“ – tai populiarumo nestokojanti 1966 metais princesės Grace Kelly išgarsinta gėlių ornamentais puošta skarelė. Kiekvienam metų laikui parenkamas tinkamas dizainas: spalvos, gėlės, drugeliai ir vabalėliai. Apie „Rankinių“ salę kalbėti daug nereikia – žymiausi „Gucci“ modeliai ir su niekuo nesupainiojama žalia-raudona-žalia juosta. Viena iš gražiausių, tamsoje paskendusių salių – „Vakaras“, kurioje eksponuojamos gražiausios „Gucci“ sukurtos suknelės, vilkėtos garsenybėms žingsniuojant raudonuoju kilimu Los Andžele, Niujorke, Paryžiuje ar Kanuose. Prieš lipant į trečiąjį aukštą, būtina užsukti ir į mažytę „Brangenybių“ patalpą – aukso, sidabro ir deimantų karalystę, kurioje „Gucci“ neribojo savo fantazijos ir kūrė tik pačius prabangiausius ir originaliausius papuošalus.

Courtesy of Richard Bryant & Gucci/Gucci aedevrais puoaėsi garsiausios Holivudo žvaigždės
Courtesy of Richard Bryant & Gucci nuotr./Gucci šedevrais puošėsi garsiausios Holivudo žvaigždės

Trečiojo aukšto ekspozicija prasideda sale pavadinimu „Logomania“ (liet. „Logomanija“) – tai GG logotipo istorija nuo pirmų logotipų ant rankų darbo lagaminų ir rankinių iki skarelių, diržų ir kitų „Gucci“ daiktų. Trečiajame muziejaus aukšte netikėtai atsiveria ir kitoks „Gucci“ pasaulis: „Laisvalaikio“ salėje pristatomi „Gucci“ iškylos rinkiniai, termosai, stalo žaidimai ir šviestuvai, elektrinės gitaros ir t. t. Ir galiausiai – sportui skirta ekspozicija, kurioje galima pasigrožėti asmeniniu golfo lazdų rinkiniu, teniso rakečių dėklu, banglente, nardymo reikmenimis, dviračiu ir kitais sporto aksesuarais, puoštais žalia-raudona-žalia linija arba dviguba G.

Courtesy of Richard Bryant & Gucci/Gucci kūrė ne tik drabužius
Courtesy of Richard Bryant & Gucci nuotr./Gucci kūrė ne tik drabužius

Pasibaigus nepaprastai kelionei po „Gucci“ pasaulį, verta kiek užtrukti pirmajame aukšte – kavinėje išgerti geros itališkos espreso kavos, pasižvalgyti po knygyną, o gal net įsigyti populiariausių raštų „Gucci“ skarelę.

Courtesy of Richard Bryant & Gucci/Vakare į apaviestą muziejų galima pasižvalgyti ia jaukios kavinukės
Courtesy of Richard Bryant & Gucci nuotr./Vakare į apšviestą muziejų galima pasižvalgyti iš jaukios kavinukės

Tekstas D. Smagurauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius