-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė Reda Mickevičiūtė: „Per išleistuves atrodykite kaip 18-os, o ne kaip 30-ies“

Išleistuvės yra mokyklos baigimo šventė, o ne vestuvės ir ne „Oskarų“ įteikimo ceremonija, sako stilistė, mados fotografė Reda Mickevičiūtė ir jai ruošiantis pataria nepersistengti.
„Rent Boutique“ projekto klientė Reda MIckevičiūtė
R.Mickevičiūtė vilki mados prekių nuomos projekto „Rent Boutique“ suknelę / Deimantės Dubauskaitės nuotr.

„Nederėtų atrodyti nei iššaukiančiai, nei seksualiai, nes tai nepridera šiai šventei. Reikėtų rinktis tokius drabužius, makiažą ir šukuoseną, kad atrodytų, jog einate į mokyklos baigimo šventę ir jums yra 18-a, o ne 30 metų. Suaugusiomis dar tikrai spėsite pabūti, o šia proga atrodykite šventiškai, gražiai, elegantiškai“, – pataria stilistė.

 „Rent Boutique“ nuotr./Mados prekių nuomos projekto „Rent Boutique“ suknelės
„Rent Boutique“ nuotr./Mados prekių nuomos projekto „Rent Boutique“ suknelės

Suknelė arba kelnės

Pasak R.Mickevičiūtės, šiai šventei galima nusipirkti naują suknelę, galima ją ir išsinuomoti.

Suknelę rinkitės tokią, kurią vėliau galėsite vilkėti ir kitomis progomis.

„Vis labiau populiarėja drabužių nuoma, tad tikrai galima pamąstyti ir apie tokį variantą. Be to, su nuomos salonuose dirbančiais žmonėmis galėsite ir pasikonsultuoti, kas jums labiausiai tiktų“, – sako pašnekovė.

Stilistės pastebėjimu, šia proga merginos linkusios labai išlaidauti. Tačiau tai tikrai nėra būtina norint gražiai atrodyti. Jei jau nutarėte įsigyti suknelę, R.Mickevičiūtė siūlo rinktis tokią, kurios po šios šventės nepaslėpsite spintoje ir galėsite vilkėti kitomis progomis.

Paklausta, kokią suknelę rinktis, Reda sako, kad laisvės čia daug – svarbiausia, kad ji nebūtų pernelyg trumpa arba pernelyg ilga ir vilktųsi žeme, taip pat – labai gilia iškirpte. Tinka visos spalvos ir įvairūs ilgiai – tai priklauso ir nuo jūsų figūros.

Svarbiausia, kad suknelė nebūtų pernelyg trumpa arba pernelyg ilga.

„Svarbiausia yra nepersistengti. Jei jau renkatės trumpą suknelę, tada prie jos geriau avėti lygiapadžius batelius, o ne aukštakulnius, kad neatrodytumėte įžūliai“, – rekomenduoja stilistė.

Taip pat pašnekovė sako, kad griežtų standartų kalbant apie mokyklos baigimo šventę nėra, todėl neprivalote vilkėti suknelės, jei beveik niekada neišlendate iš kelnių ir tik jas vilkėdamos jaučiatės patogiai.

„Čia svarbus ir patogumas, juk vienaip ar kitaip apsirengus reikės leisti visą vakarą. Tad jei tik norisi, rinkitės kelnes, jos gali būti įvairios – nuo siaurų iki plačių, be to, dabar labai madingas puošnus kombinezonas“, – sako R.Mickevičiūtė ir skatina būti išradingoms.

A post shared by madz_izon (@madz_izon) on

Sportbačiai ar bateliai, basutės?

Paklausta, ką mano apie džinsus ir bet kokį derinį su jais, stilistė teigia, kad ir kokie madingi būtų ir kaip smarkiai patiktų, džinsai vis dėlto yra kasdienis drabužis ir šventei jie netinka. O štai sportiniams bateliams raudona šviesa neuždegta.

Jei tik norisi, rinkitės kelnes, jos gali būti įvairios – nuo siaurų iki plačių.

„Jei manote, kad atrodysite gerai ir puikiai jaučiatės tik su sportiniais bateliais, galite juos rinktis. Tačiau čia visada lieka rizika, kad sportbačiai gali „nužudyti“ šventinį įvaizdį, – įspėja R.Mickevičiūtė. – Vis dėlto siūlyčiau rinktis batelius, bet nesakau, kad su sportbatukais negalima atrodyti gražiai.“

Gražių, elegantiškų batelių pasirinkimas išties didelis – juolab kad tai gali būti ir balerinos, ir aukštakulniai – tik ne per aukštais kulnais, ir netgi basutės – uždaros, atviros, aukštakulnės, žemapadės, blizgios, puoštos kailiukais, pūkučiais ir pan.

 „Rent Boutique“ nuotr./Mados prekių nuomos projekto „Rent Boutique“ suknelė ir basutės
„Rent Boutique“ nuotr./Mados prekių nuomos projekto „Rent Boutique“ suknelė ir basutės
 „Rent Boutique“ nuotr./Mados prekių nuomos projekto „Rent Boutique“ suknelė ir basutės
„Rent Boutique“ nuotr./Mados prekių nuomos projekto „Rent Boutique“ suknelė ir basutės

Stilistė pataria avalynę rinktis derinant ją prie drabužio – jo stiliaus, ilgio, ir savo figūros. Pasak jos, bateliai gali tapti puikiu aprangos akcentu – apsivelkate išskirtinių detalių neturinčią suknelę ir išsirenkate puošnesnius batelius ar basutes. Atrodysite labai puošniai, o tokią suknelę galėsite nešioti ir kasdien.

Griežtas stilistės NE:

  • labai trumpoms suknelėms;
  • gilioms iškirptėms;
  • pernelyg aukštiems kulnams;
  • per ryškiam makiažui ir „tortinėms“ šukuosenoms.

„Pastebiu, kad merginos dažnai persistengia. Dabar madingas natūralumas, todėl jo reikėtų paisyti ir kalbant apie makiažą, ir apie šukuoseną. Ir pinigų sutaupysite, ir neatrodysite vyresnė, nei esate“, – atkreipti dėmesį į tendencijas siūlo R.Mickevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius