-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sužadėtuvių žiedai: vyraujančios tendencijos ir populiariausias piršlybų mėnuo

Daugelis moterų su dideliu jauduliu ir nekantrumu laukia tos didžiosios dienos, kuomet mylimas vyras priklaups, užduos lemtingą klausimą ir ant piršto užmaus sužadėtuvių žiedą. Tą akimirką svarbiomis tampa kiekviena detalė: vieta, muzika, atmosfera, bet svarbiausias dalykas, dėl kurio suspindi moters akys – sužadėtuvių žiedas.
Sužadėtuvių žiedas
Sužadėtuvių žiedas / Vida Press nuotr.

Deimantų ekspertas, „The Factory Diamonds and Jewellery by Ribas“ bendrasavininkas Patrikas Ribas atskleidžia, kad lietuviai vyrai vis labiau domisi sužadėtuvių žiedų tendencijomis ir neretai juvelyrų prašo pagaminti tai, ką jie patys yra sugalvoję, o ne renkasi jau pagamintą variantą.

Archyvo nuotr./Patrikas Ribas
Archyvo nuotr./Patrikas Ribas

Sužadėtuvių žiedo istorija siekia senovės egiptiečių laikus. Pastarieji manė, kad pirštas, ant kurio privaloma mūvėti žiedą, turi veną, tiesiogiai vedančią į širdį.

P.Ribas atskleidė, kad Vakarų šalyse šis papuošalas paprastai nešiojamas ant dešinės rankos, o rusai ar indai jį pratę nešioti ant priešingos – kairės rankos. „Tel Avivo deimantų biržoje, kurioje mes dirbame, taip pat laikomasi dešinės rankos tradicijos“, – pridūrė P.Ribas.

Jis tikina, kad vyrai vis dažniau domisi sužadėtuvių žiedų tendencijomis. „Viena garsi vestuvių planavimo įmonė yra paskelbusi, jog vos mažiau nei pusei moterų, kurioms buvo pasipiršta, patiko jų sužadėtuvių žiedas. Vyrai turėtų daugiau domėtis, kas patinka jų moterims, ir apskritai, kokios tendencijos vyrauja. Lietuviai tam tikrai skiria dėmesio: ateina apsiskaitę, žino, kokios formos ir kokie metalai geriausiai tinka sužadėtuvių žiedui“, – pasakojo deimantų ekspertas.

Pats P.Ribas nemažai domisi įvairiausiais, su papuošalais susijusiais, faktais. „Įdomu tai, kurį metų mėnesį dažniausiai yra peršamasi. Turbūt daugelis pagalvoja, kad vasarį, per šv. Valentino dieną? Iš tiesų populiariausias sužadėtuvių mėnuo yra gruodis, kadangi stebuklingą atmosferą kuriančios Kalėdų ir Naujųjų metų šventės atveria žmonėms akis ir leidžia į viską pažiūrėti iš kitos perspektyvos“, – pasakojo P.Ribas.

Paklausus deimantų eksperto, kokios formos deimantas labiausiai vertinamas ir koks metalas yra pats populiariausias, jis net nesudvejojo: „Labiausiai vertinama žiedo forma yra apvaliai pjautas deimantas, o populiariausi metalai yra baltasis auksas ir platina. Tiesa, klasikinis geltonasis auksas po truputį ir vėl sugrįžta į madą.“

Tačiau P.Ribas priduria, kad lietuviai vyrai neretai sugalvoja naują žiedo modelį, o ne renkasi pagamintą.

„Labai įdomu stebėti vyrų ir moterų elgesį – matau, kad moterys, ypač netekėjusios, atėjusios į parduotuvę įsigyti kokį papuošalą sau arba dovanų, būtinai atkreips dėmesį ir į sužadėtuvių žiedus – kelis pasimatuos, pasvajos apie savo būsimas sužadėtuves. Todėl smagu, kad ir vyrai supranta ir siekia, kad šis žiedas taptų ypatingu, vieninteliu ir būtent jų damai skirtu. Labai dažnai žiedus tenka gaminti pagal užsakymą“, – pastebėjo deimantų namų įkūrėjas.

P.Ribas pateikia ir įdomiausią faktą apie sužadėtuvių papuošalus: pasaulyje vis populiarėja sužadėtuvių žiedai vyrams. „Vyrai taip pat nori parodyti, kad jų širdis jau užimta. Tiesa, per pusmetį darbo Lietuvoje dar tokių užsakymų neteko girdėti, tačiau Izraelyje – jau ne kartą“, – sakė specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius