-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausias rudens žiemos drabužis – paltas

Naujas paltas – svarbiausia mados investicija rudenį. Tačiau gera žinia yra tai, kad šiais metais paltų pasirinkimas – begėdiškai patrauklus.
Iš kairės: „Mosaic“ paltai ir „Ivo Nikkolo“ paltas
Iš kairės: „Mosaic“ (1 ,2) ir „Ivo Nikkolo“ (3) paltai / Mados namų archyvų nuotr.
Temos: 3 Mada Ruduo Žiema

Platūs pečiai, kokono formos, vyriški ar figūrą išryškinantys siluetai, ryškių ar nuosaikių spalvų – priimti sprendimą nėra jau taip lengva. Tačiau investuoti verta, juk keletą mėnesių tai bus svarbiausias drabužis.

Jaukūs kokonai

Viena ryškiausių šio sezono paltų mados tendencijų – laisvas kokono siluetas ir platūs apvalūs pečiai (oversize). Avangardu kvepiantys, patogumu paperkantys paltai – tikri šio rudens žiemos podiumų numylėtiniai. Madinga laisvo kokono forma vilioja jaukumu. „Toks paltas šį rudenį ir žiemą neabejotinai yra dėmesio centre. Jis puikiai dera su siauromis kelnėmis ar aptemptais džinsais“, – pataria mados prekės ženklo Monton dizaineriai. 

Širšės liemuo

„Nesvarbu, ką dėvite arčiau kūno ir kokia padauža esate širdyje – užsisagstę širšės liemenį išryškinantį paltą iš karto tampate moteriškumu spinduliuojančia elegantiška dama“, – atkreipia dėmesį Ivo Nikkolo dizaineriai. Žinoma, bus kur kas vientisiau, jei nesustosite pusiaukelėje ir po paltu vilkėsite pieštuko formos sijoną, dailią šilko palaidinę ar mažą švarkelį.

Puošnumo ir taip reikalingos šilumos paltams suteikia madingos kailinės detalės, dvelkiančios karališka elegancija.

Mados namų archyvų nuotr. / Ia kairės: Monton (1,2), Mosaic (3) ir Ivo Nikkolo (4) rudens ir žiemos kolekcijos 2013/2014.
Mados namų archyvų nuotr. / Iš kairės: Monton (1, 2), Mosaic (3) ir Ivo Nikkolo (4) 2013–2014 m. rudens ir žiemos kolekcijos

Kubizmo nuotaikos

Neapsiribokite saugiomis spalvomis. Dizaineriai drąsina eksperimentuoti spalvomis, raštais, tekstūromis ir ilgiais. „Nuosaikių juodų jau turėjote ne vieną, laikas išbandyti ką nors drąsesnio!“ – sako Monton dizaineriai.

Viena ryškiausių tendencijų – spalvų blokavimas. Kubizmo nuotaikos ypač ryškios šio rudens ir žiemos madoje. Skirtingų spalvų ar tekstūrų deriniai suteikia paltams žaismės ir įvairovės. „Išmėginkite derinius su karakulį imituojančiu audiniu!“ – ragina Monton dizaineriai.  

Mados namų archyvų nuotr. / Ia kairės: Mosaic (1) ir Monton (2,3) rudens ir žiemos kolekcijos 2013/2014.
Mados namų archyvų nuotr. / Iš kairės: Mosaic (1) ir Monton (2, 3) 2013–2014 m. rudens ir žiemos kolekcijos

Apsiaustai ir mantijos

Jei vis tik esate nuosaikumo gerbėjos, dizaineriai nepamiršo ir jūsų. Ryškią, šiam sezonui būdingą mados tendenciją – apsiaustus ir mantijas – jie sušvelnina iki patogaus susiaučiamo ir diržu sujuosiamo palto. „Rinkitės žemiau kelių arba ilgus – iki kulkšnių ar žemės. Madingas prigludęs siluetas, siauri pečiai, laisvai krentančios detalės ir platūs atlapai“, – sako Mosaic dizaineriai.

„Jei išsirinkote madingą paltą su diržu, drąsiai derinkite prie jo kitus turimus diržus. Taip paįvairintus modelius demonstravo ne vieno garsaus dizainerio kolekcijas pristatančios manekenės“, – pataria Ivo Nikkolo dizaineriai.  

Mados namų archyvų nuotr. / Ia kairės: Mosaic (1) ir Ivo Nikkolo (2,3) rudens ir žiemos kolekcijos 2013/2014.
Mados namų archyvų nuotr. / Iš kairės: Mosaic (1) ir Ivo Nikkolo (2, 3) 2013–2014 m. rudens ir žiemos kolekcijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius