-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tvaraus vartojimo principai atnaujinant drabužinę – nuo ko pradėti?

Pastaruoju metu sąmoningi vartotojai ieško ne tik stilingų ir kokybiškų drabužių, tačiau taip pat rūpinasi ir savo pasirinkimų poveikiu aplinkai. Mados tendencijų topuose taip pat vis daugiau dėmesio skiriama ne tik įvaizdžiui, bet ir komfortui, judėjimo laisvei bei tvariems sprendimams. Nuo ko pradėti, norint savo drabužinę formuoti pagal tvaraus vartojimo principus – pataria sąmoningiems vartotojams kuriantis ir gaminantis „Utenos trikotažas“.
Tvarus.vartojimas
Tvarus.vartojimas / Partnerio nuotr.

„Utenos trikotažo“ gaminiai lietuviams pažįstami dėl išskirtinės kokybės, gausaus natūralių medžiagų pasirinkimo ir visai šeimai skirtų drabužių kolekcijų, kurių asortimentas nuolat pildomas elektroninėje parduotuvėje, adresu https://www.utenostrikotazas.lt. Patogūs, stilingų siluetų drabužiai puikiai pritaps pagal tvaraus vartojimo principus puoselėjamoje drabužinėje.

Tvarumas prasideda nuo dėmesingumo savo poreikiams

Ne tik rūbų spintoje „mažiau yra daugiau“ tik tuomet, kai „mažiau“ yra atsirenkama ypač dėmesingai. Kaip tik todėl prieš sezoninį savo garderobo atnaujinimą derėtų aiškiai įsivardinti apsipirkimo tikslą. Pradėti derėtų nuo atidaus žvilgsnio į savo drabužinę ir sąžiningo įvertinimo, ką jau turite, o kokių aprangos detalių dar trūksta. Sudarant pirkinių sąrašą, verta nepamiršti garderobe vyraujančio stiliaus ir spalvinės gamos. Kai turimi drabužiai tarpusavyje dera, atsiveria dar daugiau galimybių kasdieną kurti vis kitokius derinius.

Ne mažiau svarbu – aiškiai žinoti savo individualius poreikius, nes rūbų spintoje sėkmingai pritampa tik tikrai patogūs ir nepriekaištingai atrodantys drabužiai. Paprastai, jei bent vienas iš šių kriterijų neatitinka, rūbas ilgam laikui pasilieka lentynoje, laukdamas tinkamos nuotaikos ar progos.

Partnerio nuotr./Garderobas
Partnerio nuotr./Garderobas

Natūralios medžiagos – tiek jums, tiek aplinkai palankus pasirinkimas

Tvariu vartojimu susirūpinę pirkėjai, įsigydami naują daiktą, pagalvoja apie visą jo gyvavimo ciklą – nuo pagaminimo iki pat suirimo. Svarbu tampa ne tik tai, kaip drabužis atrodo ir dera prie individualaus stiliaus, bet ir kaip, iš ko ir kur jis buvo pagamintas. Pravartu domėtis įsigyjamų drabužių gamintojais, jų istorija, įsipareigojimas ir aplinkosaugos pasiekimais, tekstilės inovacijomis. Inovatyvios technologijos leidžia sukurti medžiagas, kurios tobulai apjungia aplinkai palankius sprendimus ir išskirtinį rūbo švelnumą bei minkštumą. Tokios medžiagos pavyzdys gali būti baltyminis sojos pluoštas, gaminamas perdirbant maisto pramonės atliekas. Medžiaga su sojos pluoštu yra ne tik tvarus, bet ir prabangus pasirinkimas, nes jos funkcinės savybės labai primena šilko ir kašmyro derinį.

Patogūs ir tvarūs drabužiai gali paskatinti daugiau darnių pasirinkimų

Renkantis naują rūbą, būtinai labai sąžiningai įvertinkite jo dėvėjimo komfortą. Tinkamo dydžio, kokybišką, jūsų kūno sudėjimui tinkamą drabužį malonu dėvėti – jis priglus kaip antra oda ir užtikrins judesių laisvę. Apranga turi įgalinti, o ne varžyti. Svarbu ir tai, kad vilkint patogiais drabužiais, paprasčiau formuoti ir kitus aplinkai palankius įpročius – rinktis darnaus judumo priemones, daugiau laiko aktyviai leisti gryname ore.

Vartotojų akys krypsta į gamintojus

Susirūpinimas aplinkosauga ir dėmesys visam drabužio gyvavimo ciklui vartotojų akis kreipia ir į gamintoją. Pirkėjai domisi prekių ženklų istorija, jų vertybėmis. Svarbios tampa net ir tokios detalės kaip įmonės vieta – juk renkantis vietos gamintojų produkciją, nereikia jo toli gabenti, taip sumažinant transportavimo sukeliamos taršos pėdsaką. Įsigydami jūsų regione pasiūtus drabužius ne tik prisidedate prie darnaus vartojimo, bet ir palaikote vietinį verslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius