-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriška mada: 5 stilingos striukės pavasariui

Pamažu atkeliaujantis pavasaris priverčia storus ir šiltus, žiemai skirtus viršutinius drabužius, sukabinti į spintą ir apsivilkti kažką plonesnio ir labiau tinkančio permainingam pavasario orui. Jeigu dar nežinote ką, tuomet šis straipsnis bus kaip tik jums – čia rasite penkis skirtingus viršutinius drabužius, kuriuos galėsite pritaikyti prie įvairių aprangos stilių.
Stilingos striukės pavasariui
Stilingos striukės pavasariui / Vida Press nuotr.

Lietpaltis

Kaip pavadinimas ir nusako, šio viršutinio drabužio pagrindinė funkcija yra apsauga nuo lietaus. Būtent dėl šios priežasties jis, dažniausiai, yra gerokai ilgesnis už kitus šiltajam sezonui skirtus drabužius.

Įsigyjant naują lietpaltį reikėtų atkreipti dėmesį į jo medžiagą – ji turėtų būti atspari vandeniui.

Kadangi lietpaltis yra ilgas drabužis, tai jį galima vilkėti ant kostiumo ar švarko, nesibaiminant, kad jis išlys ir sušlaps. Nors ir atrodo oficialiai, tačiau lietpaltį lygiai taip pat galima priderinti ir prie kasdienės aprangos – džinsų ir megztinio ar marškinėlių.

Įsigyjant naują lietpaltį reikėtų atkreipti dėmesį į jo medžiagą – ji turėtų būti atspari vandeniui, kadangi kitaip, užklupus lietui, pakankamai greitai peršlapsite.

Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui
Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui

Lauko švarkas

Šis, keturias kišenes turintis švarkas, atkeliavo iš karinės pramonės – dar 1965-ais metais jis buvo sukurtas JAV kariams ir buvo dėvimas Vietnamo karo metu. Pasibaigus karui, kariai grįžo į Jungtines Valstijas, kartu su savimi parsigabendami ir patikimuosius lauko švarkus, tokiu būdu prisidėdami prie šio drabužio išpopuliarinimo.

Lauko švarkus šiuo metu gamina daugelis vyriškų prekių ženklų – nuo nebrangių, kasdieniškai atrodančių ir derančių prie laisvalaikio aprangos, iki prabangių, gaminamų iš aukščiausios kokybės medžiagų ir tinkančių prie solidesnių aprangos derinių.

Beje, nors švarkas ir turi keturias kišenes priekyje, tai visiškai nereiškia, jog į jas galima grūsti visus savo turimus daiktus – nedideliems ir plokštiems daiktams puikiai tiks vidinės kišenės, o stambesniems – rankinė ar kuprinė.

Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui
Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui

Odinė striukė

Tai drabužis, kuris gali atrodyti ir fantastiškai, ir tragiškai – viskas priklauso nuo tinkamai parinkto dydžio. Odinė striukė neturėtų būti per didelė – nukarę pečiai, plevėsuojanti nugara ir per ilgos rankovės padarys jus panašius į automobilių turgaus prekeivį, o ne stilingą miestietį. Pabandykite pasimatuoti vienu dydžiu mažesnę striukę ir skirtumas bus akivaizdus.

Ruda odinė striukė atrodys kiek stilingiau ir įdomiau, o juoda klasiškiau ir solidžiau.

Derinti odinę striukę yra labai paprasta – ji visada tiks prie džinsų ir marškinėlių trumpomis rankovėmis ar marškinių. Šaltesniu oru galima apsiauti aulinius batus ar čelsius, o jam atšilus juos pakeisti į sportinius batelius.

Juoda spalva ar ruda – kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Ruda odinė striukė atrodys kiek stilingiau ir įdomiau, o juoda klasiškiau ir solidžiau.

Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui
Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui

Bomber striukė

Šiuo metu tai turbūt populiariausias vyriškos striukės modelis, kuris ne vienoje elektroninėje parduotuvėje turi net atskiras jai dedikuotas skiltis. Tam, kad nesimaišytų su kitais drabužiais, kadangi bomber striukių modelių yra tikrai labai daug.

Tai minimalistinio dizaino striukė, kuri taip pat kilo iš karinės pramonės – ją vilkėdavo bombonešių įgulos nariai, tokiu būdu saugodamiesi nuo šalčio skrydžių metu. Žinoma, dabar šios striukės paskirtis jau nebe ta, tačiau modelis ir stilius išliko beveik nepakitęs.

Bomber striukių modelių, spalvų ir raštų įvairovė daro ją vienu universaliausių vyriškų drabužių, kurį galima vilkėti tiek su džinsais ir marškinėliais trumpomis rankovėmis, tiek su kostiuminio modelio kelnėmis ir marškiniais. Svarbiausia, kaip ir su visais kitais drabužiais, pasirinkti ją tinkamo dydžio.

Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui
Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui

Džinsinis švarkas

Nors džinsinis švarkas Lietuvoje yra siejamas su senove ir buvimu nestilingu, tačiau iš tiesų šis drabužis jau ne vienerius metus yra populiarus ne tik Holivudo garsenybių, tačiau ir gatvės stiliaus mėgėjų tarpe.

Džinsinis švarkas, kitaip nei prieš tai paminėtos striukės, gali būti vilkimas ir kaip viršutinis drabužis, ir kaip papildomas aprangos sluoksnis po švarku ar kita striuke, kas jį padaro dar universalesniu. Žinoma, norint jį vilkėti po kitu drabužiu, jis turėtų būti kiek siauresnio kirpimo, kadangi kitu atveju tai padaryti bus labai sunku.

Klasikinės, mėlynos spalvas džinsinis švarkas dera prie tiek daug įvairių aprangos derinių, kad jų visų išvardinti turbūt nelabai ir pavyktų.

Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui
Vida Press nuotr./Stilingos vyriškos striukės pavasariui

Štai tokios skirtingos, tačiau puikiai pavasariui tinkančios penkios stilingos vyriškos striukės ir švarkai. Įsigykite vieną, kelias ar visas ir paįvairinkite savo kasdienės aprangos derinius.

Algirdas Gricius yra internetinio žurnalo „Vyro stilius“ autorius ir vyrų stiliaus konsultantas, neseniai knygynuose pasirodė pirmoji jo knyga „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius