Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vyriškų šortų gidas: kokie madingiausi šią vasarą ir prie ko juos derinti?

Dėl saulėtų ir šiltų besibaigiančio pavasario dienų vis dažniau galime storus, šaltajam sezonui skirtus, drabužius palikti spintose ir vis dažniau apsirengti tuos, kuriuos dažniausiai dėvime vasarą – marškinėlius ar marškinius trumpomis rankovėmis ir šortus. Būtent pastariesiems ir skirtas šis straipsnis, kuriame sužinosite, kaip išsirinkti ir derinti vyriškus šortus, kad atrodytumėte stilingai.
Vyriškų šortų gidas
Vyriškų šortų gidas / Vida Press nuotr.

Vyriškus šortus galima suskirstyti į keturias pagrindines grupes, kurių kiekviena turi savo derinimo ypatumus ir subtilybes. Tačiau nepriklausomai nuo to, kuriuos šortus mūvite, reikėtų nepamiršti, kad jiems visiems galioja tos pačios priežiūros ir dydžio taisyklės:

  • Dydis. Nepriklausomai nuo to, kokio modelio šortus mūvite, jie turi būti tinkamo dydžio – nesmukti, nebūti per daug aptempti ar laisvi. Tik tinkamo dydžio šortai atrodys gražiai ir stilingai.

  • Ilgis. Nepriklausomai nuo šortų modelio, jų ilgis turėtų būti bent jau šiek tiek aukščiau kelių. Kiek daug ar mažai – kiekvieno asmeninis pasirinkimas, tačiau beveik visuomet kiek trumpesni šortai atrodys geriau nei tie, kurie bus žemiau kelių.

  • Būklė. Nutrinti, išsitepę, smirdantys ar suplyšę šortai niekada neturėtų būti mūvimi. Jei jų sutvarkyti nėra galimybės, tuomet su šiais šortais reikėtų atsisveikinti.

Medvilniniai čino šortai

Šio modelio šortai yra patys universaliausi – juos galima derinti tiek su marškinėliais trumpomis rankovėmis ir sportiniai bateliais, tiek su marškiniais ar lengvu lininiu švarku bei solidesniais batais – įsispiriamais loaferiais, batais su sagtimi ar netgi klasikiniais suvarstomais.

Nors šortų ilgis yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas, mūvint šiuos šortus jie geriausiai atrodys, kai bus bent jau šiek tiek aukščiau kelių. Sportiškų kojų savininkai gali juos drąsiai kelis kartus atraitoti – taip užsidirbs papildomų stiliaus taškų ir aplinkinių žvilgsnių.

Jei darbinė aplinka leidžia, šie šortai gali tapti puikia alternatyva šiltomis vasaros dienomis, kai reikia atrodyti tvarkingai ir stilingai, tačiau tuo pačiu jaustis vėsiai ir patogiai.

Džinsiniai šortai

Džinsiniai šortai, kadangi nėra tokie ploni kaip medvilniniai ar lininiai, geriausiai tiks vakarui, kai oras kiek atvėsta ir aktyvus gyvenimas persikelia iš paplūdimių į naktinius klubus ar barus. Atsparūs skalbimams ir patvarūs džinsiniai šortai atlaikys gėrimų dėmes, prakaitą ar kitus neaiškios kilmės objektus, su kuriais teks susidurti bare.

Šiuos džinsinius šortus derinkite su marškinėliais trumpomis rankovėmis, o vėsesnį vakarą, norėdami išvengti dantų kalenimo, papildomai galite apsivilkti marškinius ar kasdienį megztinį. Vis dėlto, kad ir kokie kasdieniai būtų džinsiniai šortai, prie jų niekada nereikėtų avėti paplūdimiui skirtų šlepečių. Kur kas geresnis sprendimas yra odiniai ar medžiaginiai sportiniai bateliai arba espadrilės.

Sportiniai šortai

Pastaruoju metu populiari athleisure (patogūs, kasdieniai drabužiai, kurie tinka tiek laisvalaikiui, tiek sportui) mados tendencija sportinio tipo šortus drąsiai leidžia mūvėti ne tik sporto salėje, bet ir už jos ribų.

Tam geriausiai tiks neutralių spalvų – pilki, mėlyni ar juodi vienspalviai šortai, kuriuos lengvai priderinsite prie sportinio tipo laisvalaikio aprangos – marškinėlių trumpomis rankovėmis, ar, esant vėsesniam orui, megztinio su gobtuvu arba trumpos sportinės bomberio tipo striukės. Prie šių šortų taip pat galima vilkėti ir marškinėlius be rankovių, tačiau jie jokiu būdu neturėtų būti apatinio trikotažo.

A post shared by Brian Vieira (@brianfv) on

Žinoma, reikia nepamiršti, kad mūvint sportinius šortus jiems galioja lygiai tos pačios taisyklės kaip ir visiems kitiems modeliams – jie turi būti švarūs, nesuplyšę ir tinkamo dydžio.

Maudymosi šortai

Per atostogas, kai kepina saulė ir aplink banguoja jūra, ir norisi tik gulėti, maudytis bei mėgautis gardžiomis jūrų gėrybėmis, geriausia išeitis yra trumpi maudymosi šortai. Ryškesnių spalvų ir raštų jie puikiai tiks tada, kai tiesiai iš pajūrio keliausite kur nors užkąsti ar pasivaikščioti.

Ypač trumpi, vos šlaunų vidurį dengiantys šortai pastaruosius kelerius metus yra ypač populiarūs, tačiau reikėtų nepamiršti, kad juos mūvėti rekomenduojama tik tiems vyrams, kurie sporto salėje sąžiningai darė kojų pratimus.

Viršutinė aprangos dalis turėtų būti paprasta ir deranti prie atostogų aplinkos, todėl tam geriausiai tiks paprasti marškinėliai trumpomis rankovėmis ar polo marškinėliai. Ir, žinoma, jeigu kur nors eisite, nepamirškite išsidžiovinti šortų.

O kokius šortus vasarą mėgstate mūvėti jūs? Ar lengvai juos priderinate prie kitų aprangos dalių? Nepamirškite pasidalyti savo nuomone ir pastebėjimais komentarų skiltyje.

Algirdas Gricius yra internetinio žurnalo „Vyro stilius“ autorius ir vyrų stiliaus konsultantas. Išleido knygą „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius