Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Protėviai“, kur maistas ruošiamas taip, kaip prieš tūkstančius metų

Trisdešimties geriausių restoranų sąraše 30-oje vietoje puikuojasi pernai duris atvėręs restoranas „Protėviai“. Sužinokite, kodėl čia verta apsilankyti ir kuo ypatingas patiekalų ruošimo būdas!
30 geriausių restoranų: „Protėviai“
30 geriausių restoranų: „Protėviai“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Protėviai“ – pernai duris atvėręs restoranas ir naujokas TOP30 reitinge. Sąraše jis startuoja nuo 30 vietos.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ ugnis, bendrystė, tikras maistas.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Protėviai“ – viso pasaulio protėvių patirties įkvėptas ugnies restoranas, kur senosios gaminimo tradicijos susitinka su šiuolaikiškos virtuvės receptais. Restoranas naudoja išskirtinius produktus, turi didelį atvirą grilių ir ant tiesioginės anglių ir malkų kaitros kepa maistą. Išskirtinis ir „Protėvių“ interjeras, kuriame gausu ugnies užuominų – restorano erdvės sukuria maisto idėją papildančią atmosferą.

„Be atviros ugnies „Protėviai“ nebūtų „Protėviai“. Į mūsų gyvenimus norėjome sugrąžinti maisto ruošimą ant primityvaus, pirminio gaminimo būdo“, – sako restorano šefas Dominykas Kupčinskas.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: restorano „Protėviai“ šefas Dominykas Kupčinskas
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: restorano „Protėviai“ šefas Dominykas Kupčinskas

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Užkandžiams restoranas siūlo daug raw maisto (žuvies ir mėsos), dalis jų net ir būdami raw turi ugnies prisilietimo. Plataus asortimento jautienos kepsniai, žuvis, jūros gėrybės – viskas čia kepama žarijų karštyje.

„Išskirčiau tris geriausius produktus, kuriuos turime – tai wagyu karviena, lietuviška išpjova, brandinta su specialia grybine kultūra kodži ir jautienos trachėja, brandinta su pieno milteliais“, – vardija Dominykas.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL nes tai pirmas toks restoranas Lietuvoje, kur tik ant atviros ugnies liepsnos – taip, kaip gamindavo prieš tūkstančius metų gyvenę mūsų protėviai – ruošiami šefo Dominyko Kupčinsko, virtuvėje besisukančio jau 9 metus ir jo sukurti tikro maisto receptai.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Žmonės, mylintys maistą.

FAKTAI

  • Šefas – Dominykas Kupčinskas
  • Restorano vadovas– Izaura Smarkalova
  • Virtuvės tipas – ugnies restoranas
  • Darbo laikas: I 17.00–23.00, II–IV 12.00–23.00, V 12.00-24.00, VI 11.00–00.00, VII 11.00–20.00
  • Adresas: Odminių g. 3, Vilnius
  • Internete: http://www.proteviai.com
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 6,5–27 eurus
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja nuo 16 eurų
  • Nėra degustacinio meniu
  • Vienu metu restorane telpa 60 svečių
  • Vaikai laukiami nuo bet kurio amžiaus (vaikiškų kėdučių neturi)
  • Yra terasa, 70 svečių
  • Yra pusryčiai, 11.00–14.00 savaitgaliais
  • Nėra dienos pietų
  • Draugiški šunims
  • Nebuvo reitinge ankstesniais metais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sužadėtuvių žiedo paieškos: kaip išrinkti tinkamiausią?
Reklama
Į Lietuvą atvyksta Pasaulio moksleivių robotikos olimpiadai besiruošianti ukrainiečių komanda
Reklama
Modernūs lietaus nuvedimo sistemų sprendimai
Reklama
Balsuokite už architektūriškai žaviausią miestą ir pasidalinkite jus įkvepiančiais pastatais
Užsisakykite
15min naujienlaiškius