-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Advento maisto gidas: ko žvalgytis „Lidl“ parduotuvėse jau šį savaitgalį?

Už kelių dienų prasidedantis Adventas kviečia susikaupti prieš didžiąsias žiemos šventes. Daugeliui šis laikotarpis – tai metas, kai atsigręžiama į tradicijas, kurios ragina nuraminti kūną ir sielą bei įsiklausyti į savo organizmą. Kokius maisto produktus rinktis būtent šiam laikotarpiui pataria prekybos tinklas „Lidl“.
Pasniko meniu
Pasniko meniu / LIDL nuotr.

Kai kurie žmonės Advento metu laikosi pasninko tradicijų: riboja mėsos, saldumynų, alkoholio, pieno produktų vartojimą ir renkasi daugiau augalinės kilmės produktų bei žuvies. Tačiau vyraujantis mitas, kad pasninko metu reikia gyventi pusbadžiu yra visiškai neteisingas, kadangi skyrus truputį laiko pagalvoti ir pasiruošti, galite valgyti paprastai ir pilnavertiškai, naudodami kuo daugiau kokybiškų produktų. Jų, kaip visuomet, geromis kainomis rasite „Lidl“ parduotuvėse visoje Lietuvoje. „Lidl“ dalinasi eilinės pasninko dienos meniu ir siūlo išbandyti piniginei ir tradicijoms draugiškus pusryčių, pietų ir vakarienės receptus.

Pusryčiams – prieššventinė vitaminų dozė

Pasninko laikotarpiu lietuvių mityboje neretai dominuodavo kruopos ir košės. Tačiau valgyti jas nepagardinus vaisiais ar uogomis – nuobodu. Tad praturtinkite savo rytinę košę citrusiniais skoniais: gausiu mandarinų (1 kg už 1,25 Eur) ar apelsinų (1 kg – tik 1,19 Eur) griežinėlių sluoksniu, kuris savo kvapu kaipmat primins apie artėjančias šventes.

Tiems, kas košėmis mėgaujasi rečiau, siūlome gaivią alternatyvą – susiplakite saldžiarūgštį kokteilį, kuriam dar iš vakaro „Lidl“ parduotuvėje ieškokite: šilauogių (dabar 125 g už 0,79 Eur), ekologiškų mažųjų špinatų (100 g pakuotė už 0,99 Eur), bananų ir mėgstamų riešutų. Su tokiu pusryčių meniu rytą pradėsite ne tik žvaliai ir lengvai, gausite vitaminų bei skaidulinių medžiagų dozę, bet ir būsite šventiškai nusiteikę visai dienai.

LIDL nuotr./Pasninko meniu
LIDL nuotr./Pasninko meniu

Lengvi, tačiau šventėmis jau kvepiantys pietūs

Per Adventą daržovės turėtų sudaryti mitybos pagrindą: valgykite jas virtas, keptas ar šviežias. Visgi, nereikėtų pamiršti ir visavertės mitybos, todėl derinkite jas su kitais produktais. Tad pietums rinkdamiesi gaminti pavyzdžiui, lašišos salotas, „Lidl“ lentynose ieškokite: sūdytos pjaustytos lašišų filė „Nautica“ (100 g pakuotė už 2,22 Eur, aktyvavus „Lidl Plus” kuponą), gūžinių salotų „Iceberg“ (aktyvavus „Lidl Plus” kuponą, 1 vnt. tik už 0,89 Eur), pomidorų su šakelėmis (1 kg – 1,69 Eur), avokado (1 vnt. už 0,89 Eur) ir raudonųjų svogūnų. Visą tai supjaustę, pagardinkite aliejumi, druska bei pipirais.

Patiekalai iš puikiai mums pažįstamų burokėlių taip pat gali tapti sveiku prieššventinių pietų ingredientu. Išbandykite virtų burokėlių (500 g – 0,44 Eur) ir tamsiųjų slyvų (1 kg už 1,99 Eur) salotas, pagardintas „Alesto“ riešutų mišiniu (200 g pakuotė už 2,59 Eur). Apšlakstykite jas keliais šlakeliais citrinos, medaus ir aliejaus padažo, o šalia priglauskite ir riekelę tradicinės juodos duonos (550 g pakuotė už 1,15 Eur). Šie gaivūs salotų receptai lengvai pasotins jus dienos eigoje, o dėl savo išskirtinio skonio galbūt net ir atras savo vietą ant šventinio stalo.

LIDL nuotr./Pasninko meniu
LIDL nuotr./Pasninko meniu

Vandens gelmių dovanos vakarienei

Jau nuo senų laikų pasninko metu ant lietuvių stalo svarbią vietą užimdavo silkė, kuri organizmą papildo žiemos laikotarpiu itin reikalingomis omega–3 riebalų rūgštimis. Tad artimiausiu metu planuodami vakarienę, prisiminkite senuosius lietuviškus mitybos papročius ir „Lidl“ parduotuvėse dairykitės tradicinio lietuviško stalo įkvėptų patiekalų ingredientų.

Vakarienei siūlome paragauti paprastą, tačiau šventinio laukimo dvasia užliejantį patiekalą. Jis lėkštėje talpina sūdytą atlantinių silkių filė (220 g už 1,11 Eur), virtus burokėlių griežinėlius, raugintus kopūstus (800 g pakuotė už 1,55 Eur) ir šiltas keptas bulves. Norintiems kiek sotesnės, bet mitybos tradicijas išlaikančios vakarienės, rekomenduojame išbandyti kitą žuvies rūšį. „Lidl“ parduotuvėse rasite šamo filė (170 g pakuotė už 3,39 Eur), prie kurios kepsnio puikiai tiks orkaitėje keptų paprikų (500 g – 1,29 Eur), brokolių (1 vnt. už 1,11 Eur) ir pomidorų draugija. Šie kokybiški ir skanūs produktai padės pajusti šildančio ir jaukaus žiemiško skonio bangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius