-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alfas Ivanauskas įvertino Dainų šventės meniu: 9 eurai per dieną žmogui – tikrai gerai

Jau kelios dienos nerimsta aistros dėl Dainų šventės dalyvių maitinimo. Žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose gausu nuotraukų patiekalų, kurie patiekiami šventės dalyviams. Dainų šventės organizatoriai tikina, kad pažeidimų nėra ir visi nesklandumai sutvarkyti. Kulinaro, knygų autoriaus Alfo Ivanausko teigimu, jei 9 eurai vieno šventės dalyvio maitinimui per dieną buvo skirti tik maistui, tai ši suma yra tikrai pakankama.
Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Negaliu kalbėti 100 proc., nes nežinau, kas įeina į tą sumą. Jei tai yra tik maisto kaina, tai vienareikšmiškai 9 eurai yra labai gerai, nes, tarkim, Kaune verslo pietūs kainuoja nuo 3,50 iki 4,50 eurų, Vilniuje truputį brangiau, bet kalba eina apie kavinę, restoraną. Kai tu darai užsakymą tokiam kiekiui žmonių, vienareikšmiškai tu vandenį perki ne už 0,25–0,30 euro“, – tikina A.Ivanauskas.

Pašnekovas pripažįsta, kad socialinėje erdvėje pasklidusiose nuotraukose maistas atrodo neestetiškai. Jis svarsto, kad galbūt kažkas buvo suinteresuotas, kad kažkam nepasisektų ir kad tokios nuotraukos atsidurtų viešojoje erdvėje.

Kalbėdamas apie maisto tiekimą didelei žmonių grupei, kulinaras tikina, kad tai nėra sudėtinga.

„Sukontroliuoti didelę masę žmonių yra pakankamai paprasta. Manęs dažnai klausia – ar jūs galite paruošti desertų šou tūkstančiui žmonių? Sakau – taip. Jei jūs ruošiate dešimčiai žmonių, tai lygiai taip pat jūs tiesiog padidinat komandą iš tiek kartų“, – paaiškina I.Ivanauskas.

Pasak pašnekovo, kalbant apie kelių dienų maitinimą, svarbiausia, kad maistas būtų kokybiškas ir skanus.

„Mes čia turime kalbėti apie maistą, kuris galėtų išlikti kokybiškas, skanus ir nereikia, kad visas vitaminizuotas būtų. Nėra kalba apie vaikų maitinimą visą mėnesį, pusę metų ar metus mokykloje ar darželyje. Man iš šefo ir verslininko pusės norėtųsi matyti kitus produktus, pavyzdžiui, lietuviškus, kuriuos mes galėjome čia matyti vietoj ryžių košės. Tačiau tam reikėtų pasižiūrėti, kaip buvo paskirstytas biudžetas“, – sako A.Ivanauskas.

VIDEO: Dalis Dainų šventės dalyvių liko alkani – baigėsi maistas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius