2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Auksinis moliūgų tortas: tiesiog kerintis tobulo biskvito ir gaivaus kremo derinys

Maisto tinklaraštininkė ir knygų autorė Renata Ničajienė vėl dalinasi savo gardžiais receptais. Šiandien pas mus ant stalo – moliūgų tortas, kuris prapjautas šviečia kaip tikras moliūgas – ryškiai oranžine spalva, o neriebus ir gaivus varškės sūrio kremas jį pakylėja į aukščiausias skonio viršūnes. Kad moliūgai šiame torte atsiskleistų visu gražumu, Renata juos gardina tarkuota apelsino žievele ir cinamonu.
Renatos Ničajienės moliūgų tortas
Renatos Ničajienės moliūgų tortas / Asmeninio arch nuotr.

MOLIŪGŲ TORTAS

Moliūgų tyrė, speltų miltai, kreminis varškės sūris, apelsino žievelė, cinamonas

REIKĖS:

  • 500 g naminės moliūgų tyrė,
  • 3 stiklinių speltų miltų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 100 ml lydyto sviesto,
  • 1 stiklinės rudojo cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos.

Kremui:

  • 400 ml kreminio varškės sūrio,
  • 3 šaukštų skysto medaus,
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės,
  • 1 šaukštelio cinamono.

Gaminimas:

Paruoškite torto pagrindą. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi. Tada supilkite skystą lydytą sviestą ir vanilės ekstraktą. Į paruoštą masę supilkite iš anksto paruoštą moliūgų tyrę ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir šį mišinį supilkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

24 skersmens torto formą ištepkite sviestu ir supilkite paruoštą tešlą. Torto pagrindą kepkite 150 °C orkaitėje apie 45 minutes, kol visiškai iškeps. Ar torto pagrindas jau iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi likti sausas.

Kepinį palikite praaušti. Kol jis aušta, paruoškite torto kremą. Kreminį varškės sūrį išplakite su skystu medumi, smulkiai nutarkuota apelsino žievele ir cinamonu. Kremą padėkite į šaldytuvą.

Torto pagrindą perpjaukite išilgai į 2 lygias dalis. Ant vienos pagrindo pusės gausiai užtepkite paruošto kremo ir uždenkite antrąja. Likusiu kremu gražiai peiliu aptepkite torto viršų. Paruoštą tortą per naktį palaikykite šaldytuve, o prieš tiekdami šiek tiek apibarstykite cinamonu.

Asmeninio arch nuotr./Renatos Ničajienės „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“
Asmeninio arch nuotr./Renatos Ničajienės „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“

Daugiau rudeniškų Renatos Ničajienės receptų rasite jos knygoje „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką