„Ar valgytum restorane, ar rinktumeisi gatvės maistą – kaskart pasineri į tikrą skonių jūrą. Liežuvis ir kaista, ir apsalsta nuo išraiškingiausių Azijos egzotiškų skonių. Čia gali pajusti – visą įvairovę“, – apie itin mėgstamą Azijos šalių, ypač Tailando, virtuvę pasakoja Vita Marija Murėnaitė. Žinoma maisto tinklaraštininkė neabejoja, kad tokią skonių šventę galima patirti ir savo namuose, rašoma prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai.
Tinklaraščio „Running Vita“ autorė V. M. Murėnaitė pasakoja, kad norint pradėti pažintį su Azijos šalių virtuve pakanka vos kelių ingredientų, o specialių kulinarinių įgūdžių – visai nereikia. „Jei teko ragauti maisto Azijoje ar lankytis azijietiškos virtuvės restoranuose čia Lietuvoje ir mėgstate „Tom Yum“ sriubą, „Tom Kha“, žaliąjį, raudonąjį karį, nesunkiai galite pasigaminti šiuos patiekalus ir namuose.
To paslaptis – azijietiška pasta, kurią lengvai galite rasti parduotuvėse. Šioje pastoje sukoncentruoti visi skoniai, tad belieka nusipirkti kelis papildomus ingredientus – kokosų pieną, daržoves, vištieną, makaronus ir vadovautis ant pakuočių pateiktais nurodymais“, – pataria V. M. Murėnaitė.
Azijietiškas omletas
Receptų knygos autorė V. M. Murėnaitė dalinasi, kad azijietiškais skoniais nesudėtingai galima praturtinti net tokius kasdieniškus patiekalus kaip omletą. Šiam patiekalui jums reikės:
- 2 vnt. kiaušinių;
- 1½ v. š. austrių padažo;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 gabaliuko imbiero šaknies (2 cm);
- 1 vnt. aitriosios paprikos;
- 1 v. š. aliejaus (rapsų arba saulėgrąžų);
- svogūnų laiškų;
- šviežių kalendrų;
- ryžių arba skrebučių (patiekimui).
Gaminimas. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su austrių padažu. Česnaką, imbierą ir aitriąją papriką supjaustykite plonais šiaudeliais arba mažais kubeliais. Suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite minutę.
Tada supilkite kiaušinių plakinį ir maišykite mediniu šaukštu arba mentele ir kepkite ant didelės kaitros dar minutę. Apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, kalendromis. Patiekti galite su ryžiais arba skrebučiu.