Azijietiškas omletas – nustebinkite ir save, ir šeimą

Akį traukiantys, spalvingi, aromatingi ir egzotiški – taip galima apibūdinti visame pasaulyje, o taip pat ir Lietuvoje, itin mėgstamus Azijos šalių įkvėptus patiekalus. Nors kartais gali pasirodyti, kad tokius valgius pasigaminti namuose reikia tam tikrų žinių, tačiau taip tikrai nėra, tereikia noro.
Azijietiškas omletas
Azijietiškas omletas / Unsplash nuotr.

„Ar valgytum restorane, ar rinktumeisi gatvės maistą – kaskart pasineri į tikrą skonių jūrą. Liežuvis ir kaista, ir apsalsta nuo išraiškingiausių Azijos egzotiškų skonių. Čia gali pajusti – visą įvairovę“, – apie itin mėgstamą Azijos šalių, ypač Tailando, virtuvę pasakoja Vita Marija Murėnaitė. Žinoma maisto tinklaraštininkė neabejoja, kad tokią skonių šventę galima patirti ir savo namuose, rašoma prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai.

Asmeninio arch./Vita Marija Murėnaitė-Running Vita
Asmeninio arch./Vita Marija Murėnaitė-Running Vita

Tinklaraščio „Running Vita“ autorė V. M. Murėnaitė pasakoja, kad norint pradėti pažintį su Azijos šalių virtuve pakanka vos kelių ingredientų, o specialių kulinarinių įgūdžių – visai nereikia. „Jei teko ragauti maisto Azijoje ar lankytis azijietiškos virtuvės restoranuose čia Lietuvoje ir mėgstate „Tom Yum“ sriubą, „Tom Kha“, žaliąjį, raudonąjį karį, nesunkiai galite pasigaminti šiuos patiekalus ir namuose.

To paslaptis – azijietiška pasta, kurią lengvai galite rasti parduotuvėse. Šioje pastoje sukoncentruoti visi skoniai, tad belieka nusipirkti kelis papildomus ingredientus – kokosų pieną, daržoves, vištieną, makaronus ir vadovautis ant pakuočių pateiktais nurodymais“, – pataria V. M. Murėnaitė.

Azijietiškas omletas

Receptų knygos autorė V. M. Murėnaitė dalinasi, kad azijietiškais skoniais nesudėtingai galima praturtinti net tokius kasdieniškus patiekalus kaip omletą. Šiam patiekalui jums reikės:

  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1½ v. š. austrių padažo;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 gabaliuko imbiero šaknies (2 cm);
  • 1 vnt. aitriosios paprikos;
  • 1 v. š. aliejaus (rapsų arba saulėgrąžų);
  • svogūnų laiškų;
  • šviežių kalendrų;
  • ryžių arba skrebučių (patiekimui).

Gaminimas. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su austrių padažu. Česnaką, imbierą ir aitriąją papriką supjaustykite plonais šiaudeliais arba mažais kubeliais. Suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite minutę.

Tada supilkite kiaušinių plakinį ir maišykite mediniu šaukštu arba mentele ir kepkite ant didelės kaitros dar minutę. Apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, kalendromis. Patiekti galite su ryžiais arba skrebučiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“