Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bananai, traukitės į šalį – virtuvę užkariauja duona iš persimonų

Persimonai dėl savo saldumo yra puikus pasirinkimas desertams: iš jų gaminami pudingai, keksiukai, pyragai, džemai. O štai prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray pranešime žiniasklaidai siūlo iš persimonų išsikepti duonos. Šis rudeniškas skanėstas tikrai pradžiugins kiekvieną smaližių!
Persimonų duona
Persimonų duona / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

  • 125 g persimonų tyrės
  • 155 g miltų
  • 1 ½ šaukštelio kepimo sodos
  • šiek tiek druskos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • ¼ šaukštelio malto muskato riešuto
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 2 kambario temperatūros kiaušiniai
  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 115 g kambario temperatūros sviesto ir dar šiek tiek kepimo formai ištepti
  • 150 g cukraus.

Kaip gaminti

  1. Persimonus nulupkite ir sutrinkite elektriniu maišytuvu.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu lengvai patepkite kepimo formą.
  3. Persijokite sausus ingredientus: miltus, druską, sodą, cinamoną, muskatą ir gvazdikėlius.
  4. Dubenyje sutrinkite sviestą ir cukrų. Kitame suplakite kiaušinius su vanilės ekstraktu.
  5. Maišydami rankiniu arba stacionariu mikseriu, lėtai supilkite kiaušinius į sviesto ir cukraus mišinį. Gerai išmaišykite, tuomet sudėkite persimonus ir padėkite mikserį į šalį.
  6. Šaukštu arba mentele įmaišykite po trečdalį miltų mišinio į drėgnus ingredientus.
  7. Supilkite į kepimo formą. Ant viršaus galima uždėti plonais griežinėliais pjaustytų persimonų.
  8. Kepkite 50-55 min., kol į vidurį įkištas krapštukas išsitrauks švarus. Visiškai atvėsinkite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas