Bandelės su varške: namiškiai sulapnos akimirksniu

Žiema – tas metas, kai norisi grįžti namo ir būti palepintu šiltu maistu, pagamintu su didele meile. Arba – būti tais, kurie su itin skaniais patiekalais laukia grįžtančių artimųjų – iš darbų, mokyklų, darželių ar kitų veiklų. Bandelės su varške – tai, kam neliks abejingas nė vienas. Pagaminti nebus sunku, receptu dalinasi tvnet.lv, o bandelės nuo stalo bus tiesiog nušluotos.
Bandelės su varške
Bandelės su varške / Shutterstock.com
Temos: 2 Bandelės Varškė

Ingredientai:

Tešlai:

  • 1 šaukštelis sausų mielių;
  • 100 g varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 125 ml pieno;
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės;
  • 3 stiklinės miltų (puodelio tūris 250 ml)
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 3 valg. š. cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas aliejus – indui patepti
  • 1 kiaušinis aptepimui.

Įdarui:

  • 200 g varškės;
  • 2 valg. š. grietinės
  • Cukrus pagal skonį

Gaminimas:

Kiaušinį išmaišykite su druska, cukrumi, varške, grietinėle. Įpilkite šiek tiek pašildyto pieno ir vėl pamaišykite.

Suberkite 1 puodelį miltų, sumaišytų su mielėmis. Jei tai tik sausos mielės, tada jas ištirpiname šiltame piene ir tik tuomet pilame į miltus. Miltus persijojame ir minkome tešlą, kol nebelips prie rankų .

Tešlą dėkite į aliejumi pateptą indą ir leiskite šiltoje vietoje kilti apie pusantros valandos.

Įdarui skirtą varškę sumaišykite su grietine. Kremo kiekis priklauso nuo to, kiek sausa varškė. Jei norite saldžiau, įberkite cukraus pagal skonį.

Paimkite nedideles tešlos dalis, pagaminkite rutuliukus, išlyginkite ir išspauskite įdarui skirtas skylutes.

Į paruoštas vietas dėkite įdarą. Bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu, kad jos būtų auksinės ir blizgesnės.

Kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. Paruoštas bandeles atvėsinkite po rankšluosčiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk 300 eur vertės elektrinį dantų šepetėlį!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?