Ingredientai:
Tešlai:
- 1 šaukštelis sausų mielių;
- 100 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 125 ml pieno;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- 3 stiklinės miltų (puodelio tūris 250 ml)
- 1 šaukštelis druskos;
- 3 valg. š. cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas aliejus – indui patepti
- 1 kiaušinis aptepimui.
Įdarui:
- 200 g varškės;
- 2 valg. š. grietinės
- Cukrus pagal skonį
Gaminimas:
Kiaušinį išmaišykite su druska, cukrumi, varške, grietinėle. Įpilkite šiek tiek pašildyto pieno ir vėl pamaišykite.
Suberkite 1 puodelį miltų, sumaišytų su mielėmis. Jei tai tik sausos mielės, tada jas ištirpiname šiltame piene ir tik tuomet pilame į miltus. Miltus persijojame ir minkome tešlą, kol nebelips prie rankų .
Tešlą dėkite į aliejumi pateptą indą ir leiskite šiltoje vietoje kilti apie pusantros valandos.
Įdarui skirtą varškę sumaišykite su grietine. Kremo kiekis priklauso nuo to, kiek sausa varškė. Jei norite saldžiau, įberkite cukraus pagal skonį.
Paimkite nedideles tešlos dalis, pagaminkite rutuliukus, išlyginkite ir išspauskite įdarui skirtas skylutes.
Į paruoštas vietas dėkite įdarą. Bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu, kad jos būtų auksinės ir blizgesnės.
Kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. Paruoštas bandeles atvėsinkite po rankšluosčiu.