Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dešrelėmis, pomidorais ir sūriu įdarytos cukinijos

Vasara jau džiugina jaunutėmis traškiomis cukinijomis, kurias galima gardžiai pasiruošti pietums. Siūlome greitą patiekalą su dešrelėmis, kurios puikiai derės pomidorų ir Parmezano kaimynystėje.
Įdarytos cukinijos
Įdarytos cukinijos / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 2 jaunų cukinijų,
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 4 „Piemenėlio“ vištienos dešrelių,
  • 2 arb. š. džiovintos paprikos dribsnių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • ½ raudonojo svogūno,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 1 nedidelės skardinės konservuotų pomidorų,
  • ½ stiklinės maltų džiūvėsėlių,
  • ¼ stiklinės tarkuoto Parmezano sūrio,
  • žiupsnelio šviežio baziliko lapelių.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.

Cukinijas nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Visų puselių vidų atsargiai išskobkite šaukštu, palikdami 1 cm storio sieneles. Išskobtą vidų susmulkinkite.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite riekelėmis supjaustytas dešreles. Suberkite susmulkintą svogūną, paprikos dribsnius ir dar pakepinkite. Pabaigoje sudėkite susmulkintą cukinijos vidų, česnaką, pagardinkite druska bei pipirais ir dar patroškinkite 5 minutes.

Į dubenį sudėkite dešrelių masę, susmulkintus konservuotus pomidorus, tarkuotą Parmezaną, maltus džiūvėsėlius, baziliko lapelius. Gerai išmaišykite ir pridėkite šio įdaro į išskobtas cukinijas.

Cukinijas dėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą ir kepkite maždaug 30 minučių, kol viršus gražiai apskrus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius