2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Fantastiškai gaivus persimonų pyragas su speltų miltais

Persimonai prašosi į mūsų lėkštes, tačiau nepamirškime, kad galime juos valgyti ne tik žalius, bet ir mėgautis gardžiais pyragais. Siūlome vieną ypatingai puikų receptuką!
Persimonų pyragas
Persimonų pyragas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 2 persimonų,
  • 3 kiaušinių,
  • 180 g rudojo cukraus,
  • 150 g graikiško jogurto,
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio cukraus,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 200 g. viso grūdo speltos miltų,
  • 1 valg. š. cukraus pudros pyragui apibarstyti,
  • 1 arb. š. sviesto kepimo formai ištepti.

Gaminimas:

1. Persimonus nulupkite, vieną supjaustykite griežinėliais, kitą nedideliame dubenėlyje sutrinkite šakute iki tyrelės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Dideliame dubenyje išsukite kiaušinių trynius ir cukrų iki baltumo. Įmaišykite ir jogurtą, persimono tyrelę bei vanilės esenciją. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir lengvai išmaišykite, kad neliktų sausų produktų.

3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su druska. Šį plakinį dėkite į tešlą ir atsargiai, lengvais judesiais išmaišykite.

4. Dėkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir apdėliokite persimono griežinėliais.

5. Kepkite apie 30 min., kol parus, o į pyragą įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Atsargiai išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką