15min be reklamos

Gaivinamės naminiu limonadu: 12 receptų, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems

Kai karšta, itin malonu atsigaivinti vėsiu gėrimu, puiku, kai jis aiškios sudėties, o gal net savos gamybos. Ta proga paruošėme receptų rinkinį naminio limonado mėgėjams. Nemažai jų ruošiama su šviežiomis uogomis, vaisiais, žolelėmis, tam dabar idealus metas!
Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis / Astos Černės nuotr.
Receptas: Citrusinis limonadas
8 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 45
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 6.00 vnt. (3 geltonos ir 3 žaliosios)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (negazuotas ir 1 l gazuotas mineralinis)
Cukrus: 1.00 st. (1-1,5)
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Iš 2 geltonųjų, 2 žaliųjų citrinų ir 2 apelsinų išspauskite sultis. Likusius vaisius supjaustykite skiltelėmis.

2. Į ąsotį suberkite cukrų, supilkite vandenį, sultis ir gerai išmaišykite – cukrus turi ištirpti. Supilkite gazuotą mineralinį vandenį, pridėkite ledukų. Sumeskite vaisių skilteles, permaišykite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Receptas: Imbierinis limonadas su agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 1.00 vnt. (6 cm šaknies)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Citrinos: 3.00 vnt. (žaliosios arba geltonosios)
Cukraus sirupas: 10.00 valg. š.
Vanduo: 1500.00 ml (gazuoto)
Ledukai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite imbierą.

2. Supjaustykite agurkus griežinėliais.

3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus.

4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį.

5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite.

6. Griežinėliais supjaustykite likusią citriną ir sumeskite į ąsotį.

7. Užpilkite gazuotu vandeniu.

Suskleisti
Receptas: Apelsininis limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 75
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 8.00 vnt.
Citrinos: 4.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vanduo: 1500.00 ml (natūralaus arba gazuoto)
Kaip gaminti
  1. Nulupkite apelsinus ir citrinas, sudėkite viską į virtuvės kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite cukraus.
  2. Gautą masę praskieskite vandeniu. Skonio intensyvumą galite reguliuoti papildomai pridėdamos apelsinų ir  citrinų sulčių ar cukraus. Labiausiai tiks rudasis cukrus.
  3. Papuoškite apelino ar citrinos griežinėliais, pagardinkite ledukais.
Suskleisti
Receptas: Žaliosios arbatos limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 52
Receptas
Ingredientai
Žalioji arbata: 4.00 st.
Citrinos: 3.00 vnt. (sultys)
Mėtos: 1.00 sauja (½ stiklinės šviežių lapelių)
Vanduo: 2.00 st. (natūralaus arba gazuoto)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti.
  2. Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, sudėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti.
  3. Galite pagardinti cukrumi, papuošti mėtų lapeliais, ledukais.
Suskleisti
Receptas: Ananasinis limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 39
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt.
Sultys: 1.00 st. (ananasų)
Citrinos: 2.00 vnt. (sultys)
Vanduo: 2.00 st. (2 - 4 natūralaus arba gazuoto)
Kaip gaminti
  1. Ananaso minkšimtą sutrinkite iki vientisos masės, sumaišykite su citrinų bei ananasų sultimis bei vandeniu.
  2. Jeigu reikia – pasaldinkite arba pagardinkite citrinų sultimis.
  3. Papuoškite citrinos griežinėliu ir ledukais.
Suskleisti
Receptas: Indiškas limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 33
Receptas
Ingredientai
Sultys: 2.00 st. (2 - 3 st. - citrinų)
Žalioji citrina: 1.00 st. (½ st. - sulčių)
Klevų sirupas: 1.00 st. (1/3 st.)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežios trintos šaknies)
Vanduo: 4.00 st. (4 - 5)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus dideliame ąsotyje, atvėsinkite. Pagal skonį pridėkite ledukų.
  2. Galite įmaišyti ir žiupsnelį cinamono.
Suskleisti
Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 42
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 1250.00 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
Sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
  3. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
  4. Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
  7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Suskleisti
Receptas: Arbūzų limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 2.00 kg (ketvirtadalis vaisiaus)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (1,5 jei mėgstate rūgščiau)
Kaip gaminti

Įrankiai:

  • Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas,
  • Gabalėlis merlės arba sietelis.

Gaminimas:

  1. Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės.
  2. Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba sietelį. Išspausti visas sultis. 
  3. Iš laimo vaisių išspausti sultis į atskirą dubenėlį. Sudėti į jas medų ir gerai išmaišyti, kol medus visiškai ištirps.
  4. Sumaišyti abejas sultis tarpusavyje ir supilti į paruoštą indą (pvz., ąsotį). Gautą gėrimą galima skiesti šaltu vandeniu, įmesti ledo kubelių. Jei mėgstate burbuliukus – įpilkite šiek gero mineralinio vandens (2 dalys limonado: 1 dalis mineralinio).

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti
Receptas: Naminis agurkų limonadas su citrina
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, nulupti ir supjaustyti kubeliais)
Bazilikai: 2.00 vnt. (šakelės; galima keisti krapais)
Citrinos sultys: 60.00 ml
Citrinos: 4.00 vnt. (griežinėliai)
Medus: 1.00 valg. š. (arba agavų sirupo)
Vanduo: 360.00 ml (60 ml negazuoto ir 300 ml gazuoto)
Kaip gaminti

1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite agurkus, baziliką (krapus), supilkite paprastą vandenį, citrinos sultis ir medų ar sirupą. Sutrinkite iki tyrės ir padalinkite ją į dvi aukštas stiklines.

2. Pripilkite stiklines iki viršaus gazuoto vandens ir papuoškite citrinos, agurko griežinėliais bei baziliko lapeliais. Jei norite dar daugiau gaivumo, įmeskite po kelis ledo kubelius.

Suskleisti
Receptas: Vanilinis limonadas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 4.00 vnt. (2 žaliosios ir 2 geltonos)
Cukrus: 1.00 st. (pusė)
Vanduo: 2.00 st.
Gazuotas mineralinis vanduo: 4.00 st.
Vanilinis sirupas: (arba keli lašai vanilės ekstrakto) 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir susmulkinkite po vieną žaliąją ir geltonąją citriną, sudėkite į elektrinę trintuvę, įmeskite kelias žieveles ir sutrinkite su cukrumi, vaniliniu sirupu ar ekstraktu.

2. Masę sumaišykite su 2 stiklinėmis vandens. Gėrimą perkoškite ir supilkite į ąsotį, sudėkite likusias pjaustytus citrinas. Supilkite gazuotą vandenį, išmaišykite ir tiekite.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Receptas: Limonadas „Tropikana“
7 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Kiviai: 1.00 vnt.
Braškės: 1.00 st.
Sultys: 500.00 ml (obuolių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Vanduo: 500.00 ml (gazuotas mineralinis)
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Greipfrutą nulupkite, nuimkite baltas plėveles ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Apelsiną ir luptą kivį supjaustykite griežinėliais, braškes perpjaukite pusiau (jei didelės, jei mažos – palikite sveikas).

3. Į ąsotį sudėkite vaisius, užpilkite obuolių sultimis, gazuotu vandeniu, įspauskite pusės citrinos sultis. Pridėkite ledukų. Tiekite su šiaudeliu ir šaukšteliu.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Receptas: Persikų ir apelsinų limonadas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 700.00 ml (gazuotas)
Apelsinai: 5.00 vnt. (5-6)
Persikai: 10.00 vnt. (10-12)
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.

2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite  saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį.

3. Į sultis supilkite gerai atšaldytą gazuotą vandenį, sumeskite apelsinų griežinėlius ir iškart tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kimčių ekspertas pasakoja viską, ko iki šiol nežinojote apie šį Azijos virtuvės stebuklą, ir dalinasi autentišku receptu
Reklama
„Švyturys-Utenos alus“ jungiasi prie „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ pagalbos Ukrainos našlaičiams
Reklama
„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“
Reklama
Testas: atsakykite į 10 klausimų apie „Apple Watch“ laikrodžius ir laimėkite 200 EUR dovanų kuponą!
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką