Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamink pigiau su akcija: silkė pievagrybių patale per 10 minučių

Silkė – nuostabi jūros dovana ir ja drąsiai galime keisti dirbtinai užaugintas lašišas ar visokias pangasijas. O jei dar nepabijosite nusipirkti ją nedarinėtą, su visa galva ir uodega, ir išskrosite namuose, turėsite nepakeičiamą ir sveiką produktą, pilną įvairių vitaminų ir omega 3 riebiųjų rūgščių. Be to, šiuo metu silkę su galva prekybos centre „Norfa“ galite įsigyti daug pigiau!
Silkė su pievagrybiais
Silkė su pievagrybiais / 15min

Na, o kaip silkę išdarinėti ir paruošti, tradiciškai vaizdo reportaže pademonstruos „Popierinio baro“ šefas Reinaldas.

Jums reikės:

  • 1 silkės su galva,
  • kelių rieškučių dviejų rūšių pievagrybių,
  • 1 saliero stiebo,
  • 1 raudonojo svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 pastarnoko,
  • aliejaus kepimui,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.
VIDEO: Gaminame pigiau: silkė pievagrybių patale vos per 10 minučių

Gaminimas:

Pirmiausia nulupkite ir pakepinkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną. Kai jis gražiai pagels, suberkite irgi kubeliais susmulkintą pastarnoką. Galiausiai suberkite taip pat supjaustytą saliero stiebelį. Viską truputį pakepinkite ir į keptuvę dėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Maišydami kepkite, kol išleis savo sultis ir gardžiai pakvips visa virtuvė. Žinoma, skaniausiai kvepės, kai subersite susmulkintą česnaką, tačiau išmaišę iš karto išjunkite ugnį ir palikite viską aušti, prieš tai pagardinę druska ir pipirais.

Kol mūsų skanėstas aušta, metas didžiajam žygiui – silkės darinėjimui. Jeigu niekada to nedarėte ir silkę matėte tik jau paruoštą, jūsų lauks siurprizas, nes silkė, pasirodys, turi ir kaulus! Ir mes jų netirpinsime jokiomis cheminėmis priemonėmis, kaip daroma ruošiant pusfabrikačius tinginiams, o tiesiog nesunkiai išrinksime. Dar reikės nulupti odą, bet ir tai juokingai paprasta procedūra. Patikėkite - antrą kartą darinėsite kaip profesionalas!

Nurengę silkutę, ją guldome ant lėkštės, o šalia patiesiame atvėsusius pievagrybių ir daržovių patalus. Net seilės varva, tiesa? Einame ragauti!

Net ir šiais laikais, kai maistas yra labai brangus, galima prasimaitinti pigiau, neišleidžiant visos algos. Tad sekite akcijas „Norfos“ prekybos centre ir mūsų receptus, kurie praturtins jūsų stalą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius