Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardžiausi sumuštiniai – ne tik pusryčiams: atraskite savo tobulą variantą

Sumuštinis jau seniai toli gražu ne tik pusryčių patiekalas. Jį tepamės iškylai, kelionei ar kai grįžtame namo alkanutėliai, o gaminti laiko nėra. Smagu tai, kad kuriant sumuštinį galima improvizuoti į valias. Svarbiausia - turėti gardžios duonos riekę, o toliau tinka viskas - nuo tuno konservų skardinėje iki vakarykščio kepto kumpio likučių. Taip ir gimsta kulinariniai šedevrai, tampantys mūsų virtuvės tradicija. Kviečiame išmėginti mūsų atrinktus super sumuštinių variantus!
Sumuštiniai su jautiena
Sumuštiniai su jautiena / 123RF.com nuotr.

Sotusis sumuštinis su plėšyta kiauliena

123RF.com nuotr./Sumuštinis su plėšyta kiauliena
123RF.com nuotr./Sumuštinis su plėšyta kiauliena

Variantas gurmanui, kuris visą pusdienį orkaitėje kantriai kepė mėsą, kad ji tirptų burnoje ir diena išliktų su pliuso ženklu. Kadangi visokio gėrio reikia ragauti pamažu, truputį šventės galima pasilikti ir kitai dienai. Lėto virimo ar kepimo mėsą drąsiai derinkite su daržovėmis bei sūriu ir turėsite prabangius pietus darbe, kurių pavydės visi kolegos.

Karštas sumuštinis su sūriu

123RF.com nuotr./Kepti sumuštiniai su sūriu
123RF.com nuotr./Kepti sumuštiniai su sūriu

Paprastas, bet neįmanomai skanus, nes kas gali būti gardžiau už karštą traškią duoną (išmėginkite naująją JORĖS duoną!) su tįstančiu išsilydžiusiu sūriu? Iš sumuštinių keptuvo sklindantis kvapas grąžina į vaikystę, kai mama sutikdavo grįžus iš lauko. Ir iš tiesų, šie sumuštiniai, nors ir paprasti, yra neprilygstama klasika ir visuomet išgelbsti nuo alkio.

Gurmaniškas su kepenėlių paštetu ir ridikėliais

123RF.com nuotr./Sumuštinis su paštetu ir ridikėliais
123RF.com nuotr./Sumuštinis su paštetu ir ridikėliais

Paprastutis, tačiau kitoks sumuštinis. Ant šviesios duonos tepkite mėgstamiausią kepenėlių paštetą ir gardinkite šviežiais ridikėliais – šiam deriniui tobulą akcentą suteiks švieži krapai.

Sumuštinis su tunu

123RF.com nuotr./Sumuštiniai su tunu ir avokadu
123RF.com nuotr./Sumuštiniai su tunu ir avokadu

Tuną naudojate tik salotoms? Tačiau jį puikiausiai galima dėti ant sumuštinio! Skrudinta duona ir sultingas tunas su norimų daržovių akcentais – avokado, pomidoro, agurko ar tiesiog saulėgrąžų daigų – puikus pietų pasirinkimas, kai laiko ieškoti kavinės tiesiog nėra.

Sumuštinis su lašiša ir rikota

123RF.com nuotr./Sumuštiniai su rikota ir lašiša
123RF.com nuotr./Sumuštiniai su rikota ir lašiša

Jeigu niekada nesate ragavę tokio sumuštinio, lašišos ir rikotos sūrio derinys gali atrodyti keistai. Tačiau tai verta išbandyti! Agurkas sumuštiniui suteiks gaivumo, o baziliko lapelis bus kaip vyšnia ant torto! Tik nepamirškite paskrudinti JORĖS duonos!

Sumuštinis su kepta jautiena

123RF.com nuotr./Sumuštiniai su jautiena
123RF.com nuotr./Sumuštiniai su jautiena

Jautiena pamažu skinasi kelią į mūsų virtuves, paneigdama mitą, kad ją labai sunku paruošti. Žinoma, tam padeda brandinimo technologija, kur leidžia šia mėsa mėgautis ir nesuklysti gaminant. Taigi jeigu išsikepėte vienu kepsniu per daug, jį galite panaudoti kitų pietų sumuštiniams. Marinuoti agurkėliai ir garstyčios puikiai papildys šį ansamblį.

Sumuštinis su skrudinta šonine

123RF.com nuotr./Sumuštinis su skrudinta šonine ir pomidorais
123RF.com nuotr./Sumuštinis su skrudinta šonine ir pomidorais

Tik viena riekelė skrudintos šoninės sumuštiniui gali suteikti ypatingą charakterį. Ant paskrudintos duonos riekelės klokite salotų lapų, pjaustytų pomidorų ir traškią šoninę. Virtuvė kvepės, o smalsaujantys prašys paragauti.

Gurmaniškas sumuštinis su pelėsiniu sūriu

Sotus, su ispanišku kumpiu ir mėlynojo pelėsio sūriu bei gaiviais žirnių daigais! Tiesiog sekite instrukciją, nepamiršdami įdėti savo unikalaus ingrediento. Skanaus!

15min nuotr./Gurmaniškas sumuštinis su JORĖS duona
15min nuotr./Gurmaniškas sumuštinis su JORĖS duona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius