Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Graikiški kalakutienos kepsniukai su tzatziki padažu

Kalakutiena – puikus dietinis produktas, kurį galima pasigaminti daugybe būdų. Šiandien siūlome išmėginti kepsniukus iš maltos kalakutienos su graikišku tzatziki padažu.
Kalakutienos kepsniukai
Kalakutienos kepsniukai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g kalakutienos,
  • 2 raudonųjų svogūnų,
  • žiupsnelio krapų,
  • 1 skiltelės česnako,
  • saujos petražolių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • aliejaus kepimui.

Tzatziki padažui:

  • 200 g graikiško jogurto,
  • 1 trumpavaisio agurko,
  • ½ raudonojo svogūno,
  • žiupsnelio krapų,
  • 2 valg. š. šviežiais spaustų citrinos sulčių,
  • 1 arb. š. medaus.

Patiekimui:

12 lapelių salotų.

Gaminimas:

Kalakutieną sumalkite ir sumaišykite su susmulkintu raudonuoju svogūnu, krapais, petražolėmis, česnakais, druska ir pipirais. Suformuokite 12 mažų kotletukų ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Kol kalakutiena kepa, pasigaminkite tzatziki padažą. Nedideliame inde sumaišykite graikišką jogurtą, susmulkintą svogūną bei agurką, citrinos sultis ir medų.

Iškepusius kepsniukus patiekite ant salotos lapo su tzatziki padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius