Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis pasiūlymas Palangoje: vakarienė 50 000 eurų vertės kūrinių apsuptyje, kurios desertas – filmas

Palangoje daugėja aukštos klasės restoranų – šį savaitgalį kurorto centre duris atvėrė „Dublis“. Iki šiol tik Vilniuje veikęs restoranas, dvejus metus iš eilės įtrauktas į geriausiųjų šalies restoranų sąrašą, debiutuodamas Palangoje pristatė unikalią koncepciją, kurioje suliejo maistą, meną ir kiną. Ar kada ragavote strutienės? O kmynų-slyvų ledų?
Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė
Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vilniuje mūsų sukurtą restorano-galerijos koncepciją Palangoje papildėme kino patirtimi. Tad svečiai po vienu stogu gali ne tik mėgautis virtuvės šefų paruoštais maisto kūriniais ar susipažinti su Lietuvos menininkų darbais, bet ir išvysti autentiškus trumpametražius filmus.

Svečiai po vienu stogu gali ne tik mėgautis virtuvės šefų paruoštais maisto kūriniais ar susipažinti su Lietuvos menininkų darbais, bet ir išvysti autentiškus trumpametražius filmus.

Sukurti tokį novatorišką formatą ir atiduoti duoklę kinui mus paskatino unikali „Dublio“ vieta – įsikūrėme kino teatro pastate“, – atidarymo metu teigė „Dublio“ restorano vadovė Rūta Buivydienė.

Menas yra maistas, o maistas yra menas, – tokia mintis nuskambėjo vakaro metu. Vilniuje įsikūręs istoriniame buvusios Grafų rezidencijos pastate, restoranas ir Palangoje surado unikalią vietą savo dubleriui – Vytauto gatvėje veikiančio „Naglio“ kino teatro antrąjį aukštą (apleistos patalpos, kuriose prieš daugelį metų veikė kino salė).

„Dublis“ maitinimo paslaugą kurorte teiks tik degustacinių vakarienių principu. Jų metu svečiai bus vaišinami 3–5 unikaliais patiekalais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė

„Norime sukurti vietą, kuri patenkintų turistų-maisto gurmanų poreikius, trauktų rafinuoto skonio ieškančius lankytojus. O būtent degustacinių vakarienių formatas leidžia geriausiai atskleisti virtuvės šefų komandos kūrybiškumą, suteikia jai laisvę improvizuoti ir kurti naujus skonių derinius“, – sako R.Buivydienė.

Jau pirmojoje, atidarymo vakaro degustacinėje vakarienėje svečiai galėjo paskanauti virtuvės šefų komandos eksperimentų – nuo keletą kartų filtruotos skaidrios pomidorų sriubos su rūkytu unguriu ir vėžio uodegėlėmis ar stručio filė su juodąja bulvių piure, voveraitėmis bei burokėlių spagečiais iki kmynų-slyvų ledų su obuolių sūriu bei migdolų sausainiais.

„Strutiena – labai apgaulinga mėsa. Valgai paukštį, o galvoji, kad ragauji jautieną. Tai į jokius rėmus netelpanti mėsa, kuri yra itin liesa. Jei nežinotum, ką kramtai, tai nelabai ir atspėtum. Tai file, išpjauta iš kojos. Šiaip strutis turi net 27 kojos raumenis“, – patikino šefas Tadas Kučinskas.

Belaukiant pagrindinių patiekalų, buvo patiekti ir keli užkandžiai: ploname tešlos sluoksnyje paslėptas ančiuvis su žolelių sviestu, nuplikytas pomidoras su ožkos sūriu ir alyvuogių džemu, kvietinė duona su paprikomis ir sviestu, gardintu miškiniais bei laiškiniais česnakais. O tarp pagrindinio patiekalo ir deserto vakarienės dalyviai gardžiavosi ankstesnius skonius ištrinančiu ir gomurį naujiems paruošiančiu priešdeserčiu – obuolių putėsiais ir mėlynių granita.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė

Daugelis patiekalų patiekti akmeniniuose induose iš Balio salos. O štai duona ant stalo nugulė dubenyje, kuriame – pakaitinti akmenukai, išlaikantys šilumą. Įdomu tai, kad minėtos skaidrios šaltos sriubos sultinys (atskirtas pomidorų vanduo) ruošiamas keletą valandų, o ją patiekus, kartu siūloma paragauti ir suderinto vyno.

Anot restorano vadovės, net ir eksperimentuodamas „Dublis“ bus ištikimas savo stiliui – siūlys novatorišką, Šiaurės šalims būdingą virtuvę, kurioje naudojama daug šviežio, sezoninio maisto.

Dar viena „Dublio“ pristatyta naujovė Palangoje – laikina perspektyvių bei jau įvertintų šalies menininkų kūrinių paroda.

Desertui – senovinis filmas

Kasdien numatoma rengti po dvi degustacines vakarienes – 17 ir 20 valandomis. Jų metu, svečiams besimėgaujant desertu, iš autentiškos, 16 mm kino juostos bus demonstruojami senoviniai, daugeliui nematyti trumpametražiai kino filmai. Pirmosios vakarienės metu dalyviams suteikta galimybė pasigėrėti kone šimtmetį skaičiuojančia juosta „Žirafa“.

Tiesa, „Dublio“ ir „Naglio“ kino teatro partnerystė vien tuo neapsiribos – svečiams taip pat bus siūlomos vakarienės su galimybe apsilankyti išskirtinuose meninės temos kino filmų premjerose. Pirmoji tokių – liepos 21 d. vyksianti filmo „Mitai“ peržiūra. Kiekvieną sekmadienį taip pat numatoma rengti specialius kino seansus iš analoginės 35 mm kino juostos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė

Maistas, apsuptas meno kūrinių

Dar viena „Dublio“ pristatyta naujovė Palangoje – laikina perspektyvių bei jau įvertintų šalies menininkų kūrinių paroda. Ją į Palangą atvežė „Grafo galerija“, kuri Vilniuje veikia bendradarbiaudama su „Dublio“ restoranu.

Naujojo restorano kurorto erdves užpildys ne tik galerijos atstovaujamų jaunųjų menininkų – tarpdisciplinininkės Eglės Pilkauskaitės, grafikės Živilės Minkutės, tarpdisciplinininko Aisčio Kavaliausko ir abstrakčiosios tapybos atstovo Algimanto Černiausko – kūriniai (nuo skulptūrinių objektų iki monotipinių darbų), kurių bendra vertė siekia 50 tūkst. eurų, bet ir Lietuvoje reprezentuojamo puikiai žinomo dailininko Vilmanto Marcinkevičiaus tapybos darbai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Restorano „Dublis“ degustacinė vakarienė

Atviro nordic stiliaus restoranas „Dublis“ antrus metus iš eilės patenka į geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuką. Aukštais balais restoranas įvertintas ir Šiaurės šalių restoranų gide „White Guide“ 2017 m. leidime – surinkęs 75 balus iš 100 maksimalių, bendroje Baltijos šalių įskaitoje „Dublis“ užėmė 9-ąją vietą.

„Dublio“ restoranas-galerija veiklą Palangoje vykdys šešias savaites - iki vasaros pabaigos, o Vilniuje restorano svečių vasarą lauks braserijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius