2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Kakavinis varškės pyragas: dieviškai skanus ir tikra energijos bomba

Šis pyragas yra dvigubas gėris – jis ir šokoladinis, ir su varške. Tad iš karto patiks net dviem gerbėjų grupėms. Ne tik labai skanus, bet ir sotus, tad gabaliukas patenkins visus skonio ir sotumo receptorius.
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas / Shutterstock nuotr.

Pyragui reikės:

Tešlai:

  • 300 g miltų,
  • 200 g cukraus,
  • 200 g sviesto,
  • kiaušinio,
  • 2 valg. š. natūralios kakavos,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių.

Varškės įdarui:

  • 500 g trintos varškės,

  • 100 g cukraus,

  • 170 g grietinės,

  • 4 kiaušinių,

  • 50 g krakmolo.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Suberiame cukrų, mušame kiaušinį ir gerai išplakame, kol masė pabąla, o cukrus ištirpsta.

Į šią masę beriame kepimo miltelius, kakavą bei miltus ir užminkome tešlą. Ją dedame valandai į šaldiklį.

Kol tešla vėsta ir kietėja, pasiruošiame įdarą. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps.

Į kiaušinių masę sudedame varškę, grietinę ir gerai išmaišome.

Išimame iš šaldiklio tešlą ir pusę jos sutarkuojame burokine tarka į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Paskirstome tolygiai.

Ant tešlos supilame varškės įdarą.

Į dubenį sutarkuojam likusią tešlą ir tolygiai užbarstome ant varškės masės.

Pyragą kepame 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką