Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Keliauju po pasaulį su „Wolt“: nuo tikros neapolietiškos picos iki skaniausių „bao“!

Pamenate, neseniai pasakojau, jog kitų kraštų maistas man labai padeda bent mintimis į juos nukeliauti? Kol dar laukiame visiško grįžimo į normalų gyvenimą, toks nuskridimas į Japoniją atsikandus sušio ar kelionė į Italiją su picos gabalėliu – saugiausias, paprasčiausias, o ir pigiausias.
Agnė Kulitaitė
Asmeninė nuotr. / Partnerio nuotr.

Kadangi esu didelė kitų šalių virtuvių bei „Wolt“ mylėtoja, dalinuosi su jumis savo pamiltais ar dar tik išsvajotais kelionių maršrutais. Ir, žinoma, ten skraidinančiais restoranais. Galbūt atrasite naują mėgstamiausią vietą, kurios patiekalus į namus jums operatyviai atveš „Wolt

Partnerio nuotr./Da Antonio
Partnerio nuotr./Da Antonio

Italija – visiška mano širdies šalis. Čia ne tik nuostabus oras, gyva legenda tapusi architektūra ir gražiausių drabužių parduotuvės, bet ir nerealus maistas. Šaunu, kad bent jau pastarojo galima rasti ir Vilniuje. Kai norisi išskirtinės vakarienės, niekada neprašausi su „Da Antonio. Jie siūlo ne tik autentiškas pastas, bet ir puikius pagrindinius patiekalus. O jų jautienos karpačio skonio apsakyti neįmanoma – reikia patiems paragauti. Pica – vienas mano visų laikų mylimiausių patiekalų, o, mano žiniomis, „Užupio picerija vienintelė Lietuvoje yra sertifikuota Neapolio picų asociacijos. Tad jei norisi išties itališko skonio, čia bene geriausias pasirinkimas. O štai tais atvejais, kai reikia užkandukų prie vyno taurės, gelbėja „Itališko skonio gurmanai, kurių asortimente rasi visko, ko reikia tobulai sūrių bei mėsyčių lėkštei ir ne tik.

Partnerio nuotr./OIŠY
Partnerio nuotr./OIŠY

Japonija vilioja savo kitoniška kultūra, neįtikėtinai mandagiais žmonėmis, gamta, ir, žinoma, egzotiškais patiekalais. Turbūt garsiausias šio krašto maistas – sušiai. Vienas dažniausių mano pasirinkimų, kai jų užsimanau – „Sushi Express“. Čia galima rasti tokį didžiulį sušių pasirinkimą, kad yra net sušių sumuštiniai! Dar viena nerealiai skanius sušius bei užkandžius gaminanti vieta – „Sushi Masters. Jų maisto išvaizda visuomet džiugina akį, o skonis išieškotas iki tobulybės. Bet juk Japonija nėra vien apie sušius ir turi pasiūlyti kur kas daugiau. Tą žino ir „OIŠY Izakaya, ruošiantys įvairių rūšių tsukemono daržovių, yakitori iešmelių, takoyaki rutuliukų. Jeigu šie žodžiai jums skamba lyg burtažodžiai, vadinasi, reikia paragauti ir pažinti, ar ne?

Partnerio nuotr./Jūros Bjaurybės
Partnerio nuotr./Jūros Bjaurybės

Prancūzija – pasaulio romantikos, stiliaus ir gero maisto sostinė. Jau seniai vilniečius džiugina restoranas „Balzac, turintis didelį ir gardų tradicinių prancūziškų patiekalų meniu. O dar Prancūziją sunkiai įsivaizduotum be šviežutėlių austrių, kuriomis garsėja restoranas „Selfish.

Partnerio nuotr./Saigon
Partnerio nuotr./Saigon

Vietname dar nesu buvusi, bet nė neabejoju, kad bent jau gastronomine prasme šią šalį myliu. Jų „Pho“ sriubos turi magišką galią pataisyti sveikatą peršalus ar po rimto vakarėlio, o įvairūs troškiniai ir salotos džiugina skrandį bei širdį. Smagu, kad Vilniuje yra net ne viena vieta, siūlanti autentišką šio krašto maistą. Štai „Saigon meniu galima rasti nuostabių krevečių suktinukų, įvairiausių „WOK“ patiekalų ir dar daug gėrio. Nuo jų neatsilieka ir „Asia Viet“, kurių tiek sriubos, tiek karštieji patiekalai jau senokai tapę dažnu mano „Wolt“ užsakymu.

Partnerio nuotr./Tapas&Wine
Partnerio nuotr./Tapas&Wine

Ispaniją daugelis lietuvių pamėgę dėl saulėto oro, šiltos jūros ir netolimos lokacijos. O dar pamilti paprasta ir spalvingą bei skanų šio krašto maistą. Ispaniški užkandžiai – tapos – taip ir kelia norą jais dalintis su draugais. Mano storiuose pastaruoju metu dažnai pasirodo „Meating Room patiekalai ir tikrai ne veltui. Šio restorano maistą įsimylėjau nuo pirmo kąsnio. Nežinau kitos vietos, kuri atgabentų ispanišką vakarienę tiesiai į namus. Nemažai šaunių tapų taip pat turi ir „California Tapas & Wine“, jiems naudojanti labai gardžias ispaniškas dešras ir kumpius.

Partnerio nuotr./ Georgian House
Partnerio nuotr./ Georgian House

Prieš kelerius metus įvykusi mano kelionė į Gruziją – iki šiol viena įsimintiniausių gyvenimo išvykų. Ši šalis tiesiog užburianti. Tad kai noriu bent mintimis į ją sugrįžti, „Wolt“ ieškau šio krašto maisto. Puikią charčio, įvairiausių chačapuri, chinkalių ir patiekalų, ruoštų ant žarijų, turi „Georgian house“. Kitas šaunus gruziniško maisto restoranas – „Sakartvelo“. Beprotiškai nudžiugau, kai jų meniu suradau dolma – nedažnai Lietuvoje pasitaikančią retenybę ir tiesiog dievų maistą.

Partnerio nuotr./Dou Asia
Partnerio nuotr./Dou Asia

Milžinės Kinijos maistą lietuviai jau seniai pamėgę. Tiesa, užsimanius gero kiniško maisto, neretai tenka nusivilti. Turbūt kiekvienam yra pasitaikę gauti vien krakmolu ir neaiškiu padažu sulipintą patiekalą. Kad taip nenutiktų, reikia žinoti, iš kur jo užsisakinėti. Restoranas „Rytai“ jau ilgai garsėja kokybiškais ir gardžiais tradicinės kinų virtuvės patiekalais. O štai azijietiško maisto užkandinė „Dou Asia“ – vienas mano dažniausių pasirinkimų „Wolt“. Pas juos skanu viskas, o jeigu norite nerealių kiniškų „bao“, rinkitės iš keleto nuostabių įdarų!

Geros skonių kelionės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius