2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Kepti varškėčiai – minkšti ir purūs

Kam nepatinka varškėčiai? Šis patiekalas tapęs tikra pusryčių klasika, tačiau, sutikite, dažnas juos mielai skanauja ir šaltus. Dalinamės paprastučiu receptu!
Varškėčiai
Varškėčiai / 123RF.com nuotr.

Jums reikės:

  • 360 g riebios varškės;
  • 2 st. miltų;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1 arbat. š. nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 vnt. vanilės ankšties;
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių;
  • 4 valg. š. cukraus;
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 50 g razinų (jei norite).

Kaip gaminti:

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles, razinas.

3. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išskobkite šiek tiek sėklyčių.

4. Varškėčių masę gerai išsukite, tada berkite miltus, įmaišykite baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų.

5. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir tinkamu atstumu (kepdami varškėčiai iškyla) išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.

6. Varškėčius apšlakstykite aliejumi arba lydytu sviestu ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu [email protected].

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką