Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kvailybei nėra ribų: šefai pasakoja apie juokingiausius svečių nusiskundimus dėl maisto

Ar žmogus, kuris namuose sunkiai sugebėtų išsivirti kiaušinį, gali kompetentingai įvertinti virtuvės šefo paruoštą patiekalą, galima ginčytis. Tačiau akivaizdu, jog kai kurių svečių neišmanymas virtuvės meistrams sukelia juoko priepuolius. Nusišypsokite ir jūs, perskaitę, dėl kokių jiems užkliuvusių dalykų yra pažėrę nusiskundimų restoranų svečiai.
Moteris restorane
Moteris restorane / Vida Press nuotr.

Šiuos nusiskundimus ir priekaištus daliai virtuvės šefų teko girdėti patiems, dalį iš restorano salės į virtuvę perdavė su svečiais bendraujantys padavėjai. Juokingais pastebėjimais maisto ruošimo meistrai pasidalijo viename savo interneto forumų, o juos pateikė interneto portalas Finedininglovers.com.

1. „Restorano viešnia užsisakė patiekalą ir pageidavo, kad jame nebūtų druskos, pipirų, česnako, žolelių ar kitų prieskonių. Kai patiekėme, netrukus ji parsiuntė patiekalą atgal į virtuvę, pareiškusi, jog jis „beskonis“.

2. „Klausykite, savo patiekale aš radau dantį!“ – „Oho, jūs rimtai? Gerai, pasidomėsiu, kaip tai galėjo įvykti... Bet klausykite, čia juk svogūno gabalėlis.“ – „Ką gi... Vis tiek bjauru. Ar galiu užsisakyti ką nors kito?“.

Vida Press nuotr./Maistu besiskundžiantis vyras
Vida Press nuotr./Maistu besiskundžiantis vyras

3. „Viešnių trijulė užsisakė sumuštinį su kiauliena ir 2 sūrainius. Skamba įprastai, tiesa? Ne, nes ponios laikėsi Atkinso dietos, taigi, jos pageidavo maisto be jokių bandelių, be sūrio, be kitų priedų. Greitai jos gavo tris lėkštes – dvi su sūrainio mėsos paplotėliais ir vieną su kauburėliu kiaulienos. „Kas čia dabar? Mes užsisakėme ne tai!“ Ką gi, ponios, tai ir yra kiaulienos sumuštinis be svogūnų, salotų, sūrio ir bulvyčių. Neįsivaizduoju, ko jos tikėjosi sulaukti.“

4. „Kai dirbau barmenu, kartą padavėja grąžino į barą kokteilį „Dirty Martini“, nes, pasak svečio, „jis atsidavė alyvuogėmis“. Ko gero, užsisakydamas kokteilį jis tiesiog norėjo pasirodyti kietas.“

5. „Kartą girdėjau baisiai susinervinusį ir nepatenkintą svečią pareiškus, jog jis užsakė 8 prancūziškas bulvytes, o gavo 11.“

6. „Mano restorane sriuba patiekiama dideliuose ir mažuose dubenėliuose. Kartą kažkas užsisakė didelį dubenį, suvalgė pusę, o tada paklausė, ar negalėtų sumokėti kaip už mažą dubenį.“

Alinos Leminskaitės nuotr./Maistas restorane
Alinos Leminskaitės nuotr./Maistas restorane

7. „Pernelyg daug vyšnių!“ Taip pareiškė kažkas, užsisakęs vyšnių pyragą.

8. „Kartą viešnia panoro grąžinti mėsainį, sakydama, kad jame rado vabzdį. Kartu buvęs vaikas kiek nustebęs ją nutraukė, pareikšdamas „bet, mamyte, tu pati man ir sakei jį ten dėti!“.

9. „Restorane turėjome moterį, kuri suvalgė savo lašišą, pareiškė, jog buvo skanu, tačiau ji nemananti, kad turėtų už ją mokėti, nes žuvis buvo patiekta „ne ta puse“. Rimtai!“

Vida Press nuotr./Maistu nepatenkinta moteris
Vida Press nuotr./Maistu nepatenkinta moteris

10. „Esame turėję svečių, kurie parsiuntė į virtuvę prancūzišką svogūnų sriubą, nes „joje per daug svogūnų!“

11. „Moteris pareiškė, kad ji nebenori užsisakytos česnakinės duonos, nes „ant jos tiek daug česnako“.

12. „Kartą kavinėje/prancūziškame restorane, kuriame dirbau, prie kasos priėjo vyras, įsiutęs, jog salotose aptiko „pasenusios vištienos“. Vadybininkas pažvelgė į salotas ir tarė: „Gerbiamasis, bet čia juk marinuotas agurkas.“ Vyras grįžo prie stalo nebeprataręs nė žodžio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius