2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Lengvas kaip debesėlis varškės apkepas su paslaptimi

Vakare, kai grįžtame namo alkani kaip vilkai, norisi jaukaus, šilto ir gardaus maisto. Apkepas – vienas iš tų puikių pasirinkimų, kuriam nesugaišite daug laiko, nereikės stoviniuoti prie viryklės, o rezultatas niekada nenuvils. Šiandien siūlome tradicinį varškės apkepą pagardinti netikėtu ingredientu.
Varškės apkepas
Varškės apkepas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 400 g riebios varškės,
  • 300 g obuolių,
  • 4 kiaušinių,
  • 4 valg. š. miltų,
  • 4 valg. š. cukraus,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 1 valg. š. citrinos sulčių,
  • žiupsnelio druskos,
  • sviesto kepimo formai patepti,
  • saujos maltų džiūvėsėlių kepimo formai pabarstyti.

Gaminimas:

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite gana stambiais kubeliais, suberkite į dubenį, pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite keliais žiupsniais cukraus.

2. Kitame dubenyje išsukite trynius su likusiu cukrumu, tada sudėkite varškę ir labai gerai ištrinkite, kad neliktų gumuliukų. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberkite druską.

3. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus, sudėkite juos bei obuolius į varškės masę ir atsargiai, bet gerai išmaišykite.

4. Krėskite gautą masę į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą nedidelę kepimo formą, ant viršaus uždėkite kelis sviesto gabaliukus.

5. Kepkite iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol viršus bus gražiai parudęs. Valgykite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: tinkamas pasiruošimas yra pagrindinė sąlyga geram rezultatui
Reklama
Paskola smulkiam verslui: kredito unijos siūlo finansavimą lengvatinėmis sąlygomis
Reklama
Testas. Ar jūsų namai saugūs? Pasitikrinkite savo žinias ir laimėkite prizą!
Reklama
Klausos sutrikimams spręsti – unikali technologija ir „nematomi“ klausos aparatėliai
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką