„Jis buvo vienas paskutinių didžių Paryžiaus kūrėjų. Šis kūrėjas buvo vizionierius“, – sakė G.Pudlowski.
A.Senderensas, Paulis Bocuse'as, Michelis Guerard'as 7-ajame ir 8-ajame dešimtmečiuose buvo Prancūzijos „naujosios virtuvės“ žvaigždės.
„Mes niekada tavęs nepamiršime, brangus Alainai. Jau dabar ilgimės tavęs“, – savo tinklaraštyje parašė G.Pudlowski.
„Naujoji virtuvė“ pasiūlė itin elegantišką estetiką ir lengvesnius, rafinuotesnius patiekalus, palyginus su tradiciniu, gausiai padažais aplietu prancūzišku maistu.
A.Senderensas dešimtmečius buvo laikomas vienu geriausių Prancūzijos šefų, 28 metus turėjo prestižinį trijų „Michelin“ žvaigždučių statusą.
Tačiau 2005 metais jis pribloškė šalies virtuvės elitą: atsisakė žvaigždučių ir leidosi ieškoti paprastesnės, ne tokios formalios maisto traktuotės.
„Tad noriu atidaryti kitokį restoraną su puikiu maistu, be viso triukšmo“, – tuomet AFP sakė jis ir pridūrė, kad kainos bus labiau prieinamos – maždaug 100 eurų.
A.Senderensas prancūzų gastronomijos pasaulį trikdė tokiomis saldžiarūgštėmis kombinacijomis kaip omaras su vanile, taip pat stengėsi atgaivinti kai kuriuos senovinius receptus. Tarp tokių receptų yra romėnų laikus menanti kepta Apicijaus antis.
Kartą jis buvo sukėlęs triukšmą pareiškimu, kad baltasis vynas turėtų būti patiekiamas su sūriu.