Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norintiems sveikiau: varškės apkepas su karamelizuotais bananais

Siūlome išbandyti varškės apkepą be glitimo su karamelizuotais bananais. Apkepas nėra saldus, tad jei norisi saldesnio varianto, ant viršaus galima apšlakstyti šiek tiek agavų sirupu ir pabarstyti cinamono su kokoso drožlėmis. Valgyti skanu su graikišku jogurtu ir uogomis.
Pyragas su karamelizuotais bananais
Pyragas su karamelizuotais bananais / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 360 g varškės 9 proc. riebumo,
  • 3 bananų,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 v.š. kokoso drožlių,
  • 1 v.š. agavų sirupo, galima keisti nerafinuotu cukrumi,
  • 1,5 a.š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių, galima keisti maltomis avižomis, avižų dribsniais arba avižų miltais,
  • 0,5 a.š. cinamono.

Gaminimas:

Sutriname varškę, du bananus, kiaušinius, luobeles ir cinamoną. Įmaišome kokoso drožles.

Kiek stambiau supjaustome bananą, išmaišome su cinamonu ir agavų sirupu.

Formą patepame aliejumi, dedame ant dugno karamelinius bananus ir pilame varškės masę.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Iškepus, apverčiame formą, kad bananai liktų viršuje.

Skanaus!

Indrės Žemaitytės nuotr./Varškės apkepas su karamelizuotais bananais
Indrės Žemaitytės nuotr./Varškės apkepas su karamelizuotais bananais

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas