Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Orkaitėje kepta plekšnė su pomidorais ir pastarnokais

Plekšnė – daugiausia jodo turinti žuvis. Išskyrus jūros dumblius, nėra kito maisto produkto, kuriame būtų toks didelis jodo kiekis. Retas iš mūsų gauna pakankamai jodo, o jis būtinas normaliai skydliaukės veiklai palaikyti. Jei skydliaukės veikla sutrinka, jau lauk bėdų: nuo blogos nuotaikos iki prastos talijos. Tad dietologė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti naują žuvies receptą.
Orkaitėje kepta plekšnė
Orkaitėje kepta plekšnė / Vaidos Kurpienės nuotr.

Kalbant apie taliją, 100 g plekšnės turi vos 76 kcal. Baltymų – net 15 g, o riebalų – vos 1,8 g. Tad, valgai ir lieknėji!

Gaminau vieną patiekalo porciją. Puikiai tinka dirbant namuose ar gyvenant vienam, ar gaminant tik sau, kai šeimos nariai makaronus valgys. O jei gaminsite visai šeimai – atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.

Patiekalui reikės:

  • 1 plekšnės
  • 150 g pomidorų
  • 100 g pastarnokų, tinka ir ropės
  • 1 svogūno
  • 1 citrinos
  • krapų pagal skonį
  • petražolių pagal skonį

Gaminimas:

Pomidorus perpjauname pusiau, pastarnoką supjaustome riekelėmis, svogūną skiltelėmis.

Daržoves ir perpjautą citriną pusiau sudedame į kepimo indą, paliekame vietos žuviai ir kepame 200 C orkaitėje 20 min.

Po 20 min. kartu į indą įdedame plekšnę, ant jos uždedame sviesto gabaliukus ir kepame 10 min.

Iškepus pabarstome smulkintais žalumynais.

Skanaus jums linki Vaida Kurpienė!

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sužadėtuvių žiedo paieškos: kaip išrinkti tinkamiausią?
Reklama
Į Lietuvą atvyksta Pasaulio moksleivių robotikos olimpiadai besiruošianti ukrainiečių komanda
Reklama
Modernūs lietaus nuvedimo sistemų sprendimai
Reklama
Balsuokite už architektūriškai žaviausią miestą ir pasidalinkite jus įkvepiančiais pastatais
Užsisakykite
15min naujienlaiškius