-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarinių įkvėpimų į pražydusią senamiesčio širdį – „Rotondą“

Gedimino pilies papėdėje, tarp žydinčių narcizų, pastelinės spalvos kavinės „Rotondos“ terasoje jausmas toks, lyg būtum piečiau Europos, Vokietijoje ar Prancūzijoje, kur pavasaris užsuka anksčiau.
Rotonda jau laukia Velykų
„Rotonda“ lankytojus pasitinka velykiniu dekoru / Organizatorių arch.

Pasitikti pavasario sezoną gurkšnojant kavą gryname ore, terasoje, tarp iš tolo šviečiančių narcizų ir pledukų, kurie gelbsti dienomis, kai saulės mažoka, išties pakylėjantis jausmas.

Susibėgti su draugais ar bičiule kavos, pasigrožėti bundančiu, istoriniu miesto parku, užkąsti ar nusifotografuoti prie sezoninių dekoracijų...

Organizatorių arch.nuotr./Pražydusi terasa
Organizatorių arch.nuotr./Pražydusi terasa

Mintis – sutikti lankytojus sezoniniais augalais pražydusioje terasoje - gimė vietos bendrasavininkei, architektei Viktorijai Emde.

Anot jos, istorinė kavinukė yra miestui ypatingas ir reikalingas objektas ir nors ilgą laiką buvo apleistas ir liūdino gyventojus ir parko lankytojus, dabar tas laikas, kai visus jame apsilankiusius norisi nudžiuginti.

Ne vienas, tiesa, susivilioja paminėti šioje erdvėje ir asmenines šventes, nes ši vieta jaučia miestiečių pulsą ir visad pamini ir valstybei svarbias šventes, kurias, vėlgi, atspindi interejo dekoras ir apšvietimas.

Vis tik daugiausiai sentimentų patiria čia lankytojai (kone 80 proc.), kurie yra pabuvoję legendinėje ledainėje.

„Rotondos“ šeimininkai svarsto, jog verta šioje erdvėje surengti anų laikų traukos centro parodą, patiktų ji, matyt, ir ledainėje pabuvojusiems, ir tiems, kurie jos nėra matę, jaunajai lankytojų auditorijai, todėl kvieičia lankytojus atsinešti ir dalintis nuotraukomis, kuriose senoji ledainė.

Sezoniškais dekorais garsėjanti vieta neliko nepastebėta ir miestelėnų: o kaip kitaip, kaip terasoje jau žydi galybė narcizų!

Kas nesusivilios įkvėpti pavasarėjančio oro ir pasigrožėti, o gal ir namo parsinešti, terasos dekoro idėjų. Kavinukės personalas sako, kad gėlės visais sezonais gerina nuotaiką ir lankytojai išties laimingesni išeina.

„Lauko sezoną pasitinkame džiaugsmingai: pirmieji pasipuošėme sužydėjusiais narcizais ir jau ši savaitgalį pasitiksime su Velykine dekoracija – miela zuikių šeimyna. Kiekvieną kartą planuodami kuo pradžiuginti Vilniečius mąstome apie savo artimuosius ir kuo tuo metu gyvename.

Vasaros sezonu rengsime nemokamus atvirus vilniečiams ir miesto svečiams koncertus parke, pokalbių vakarus, rodysime filmus po atviru dangumi ir tradiciškai rengsime šeimos dienas su įvairiomis veiklomis šeimoms ir vaikams“, –artimiausiais planais dalijosi V. Emde.

Žingsniuoti koja kojon su kavinės dekoro idėjomis paskui sezoną pašnekovei išeina, tarsi, savaime: rudenį „Rotonda“ puošėsi moliūgų dekoracijomis (buvo apie 450 įvairiausio dydžio moliūgų.

Organizatorių archyvo nuotr./Rudeninę terasą puošė moliūgai
Organizatorių archyvo nuotr./Rudeninę terasą puošė moliūgai

Svečiai, išvydę šią dekoraciją aikčiojo, nusidriekė gyva eilė norinčių nusifotografuoti.

Kavinės gimtadienį ir Kalėdas minėjome pasipuošę 50 minkštų meškinų. Apsnigtam parkui jie suteikė jaukumo: ne vienas norėjo tarp jų atsisėsti, pasidaryti atsiminimui fotografiją. Taigi dekoracijų nepritrūko ir šaltuoju sezonu.

Organizatorių arch.nuotr./Meškinų terasa
Organizatorių arch.nuotr./Meškinų terasa

Esame prisigalvoję įvairiausių idėjų ir nekantraujame jomis pradžiuginti lankytojus. Tiesa, gegužę džiaugiamės ir patys: kai pražysta kavinę supantys kaštonai iš visų pusių, suprantame, kad vis tik gražiausiai dekoruoja gamta“, – apie istorinėje vietoje, Barboros Radvilaitės gatvelėje, esančios kavinės dekorą kalbėjo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius