Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptų pasiūlymai – gaminame iš žiedinių kopūstų

Jei sukate galvą, kokiais kulinariniais šedevrais šiandien pradžiuginti savo šeimą, siūlome pasvarstyti apie žiedinius kopūstus.
Pikantiška žiedinių kopūstų sriuba
Pikantiška žiedinių kopūstų sriuba / Shutterstock nuotr.

Patiekalai su jais nėra itin sudėtingi, bet išties labai sveiki. O ir pasigaminti galite gan daug patiekalų: apkepą, sriubą, kepsnelius, vyniotinį ar žiedinius kopūstus tiesiog išsikepti su trupiniais, kiaušiniu ir sūriu. Išties gardu!

Kepsniai su kalafiorais
Receptas: Kepsniai su žiediniais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 25
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinės)
Morkos: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g („Džiugo“)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsniams, išmuškite, apibarstykite mėgstamais prieskoniais.

2. Į keptuvę sudėkite pjaustytus žiedinius kopūstus, sutarkuotą morką ir patroškinkite daržovių sultinyje.

3. Kai daržovės bus minkštos, sudėkite jas į indą.

4. Toliau keptuvėje kepkite džiūvėsėliuose apvoliotą mėsą. Kai viena pusė apkeps, apverskite ir ant viršaus sudėkite troškintas daržoves bei užberkite tarkuoto sūrio. Uždenkite dangtį ir kepkite, kol kepsniai apskrus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kalafijorų apkepas
Receptas: Žiedinių kopūstų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kiauliena: 100.00 g (bekoniena)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Karis: 5.00 g
Čiobreliai: 5.00 g (džiovintas, maltas)
Sviestas: 15.00 g
Pienas: 100.00 ml (riebus)
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų, nuolat maišant po truputį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Padažui sutirštėjus, įdėkite 3/4 tarkuoto sūrio ir dar truputį pavirkite.

3. Padažą supilkite ant žiedinių kopūstų bei kiaušinių, ant viršaus uždėkite gabalėliais pjaustytą mėsą ir užbarstykite likusio sūrio. Kepkite 180° C temperatūros orkaitėje, kol viskas gražiai apskrus.

Suskleisti
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
Receptas: Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 61
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Pomidorai: 10.00 vnt. (8–10 vyšniniai)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4-5)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuotas mėgstamas fermentinis)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovintos prieskoninės žolelės pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite.

2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį.

3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus, apipilkite paruoštu padažu, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus. Kepkite 180 laispnių orkaitėje apie 20 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Žiediniai kopūstai su saulėje džiovintais pomidorais
Receptas: Žiediniai kopūstai su saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (didelis)
Džiovinti pomidorai: 125.00 g (aliejuje)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstami)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Česnaką susmulkinkite, džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite česnaką, žoleles ir džiovintus pomidorus, kad aliejus prisigertų jų aromato. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir kelias minutes palaikykite garų puode, kad šiek tiek suminkštėtų. Jei neturite garų puodo, kopūstą dėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes.

2. Į keptuvę su prieskoniais ir pomidorais sudėkite kopūsto žiedynus, gerai išmaišykite ir kepkite, kol daržovės gražiai parus.

3. Paskaninkite pipirais, druska.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
Receptas: Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didokos)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Faršas: 600.00 g (kiaulienos ir jautienos)
maltos mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, įdėkite sviesto ir lengvai pagrūskite.

2.Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos. Svogūną ir morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite. Įdėkite pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškinkite.

4.Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištiena su žiediniais kopūstais
Receptas: Vištiena su žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.8 / 26
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, įberkite vištienos prieskonių ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus.

2. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir apvirkite. Vištieną ir žiedinius kopūstus sumaišykite puode, įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinę ir 15–20 min. troškinkite.

3. Vištieną, jei norite, galite valgyti su virtais ryžiais.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Apkepti žiediniai kopūstai
Receptas: Apkepti žiediniai kopūstai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š. (lukštentos)
Krapai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir susmulkinkite žiedynais. Puode užvirinkite vandenį, jį truputį pasūdykite, pasaldinkite, sudėkite žiedinius kopūstus ir apie 15 min. virkite.

2. Kai žiediniai kopūstai išvirs, išimkite juos iš vandens ir nusausinkite. Karščiui atsparų indą ištepkite sviestu. Į indą sudėkite kopūstus, apibarstykite juos tarkuotu sūriu, saulėgrąžomis ir paprikos milteliais.

3. Kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys. Išėmus iš orkaitės, žiedinius kopūstus apibarstykite susmulkintais krapais. Patiekite patiekalą su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar daržovių salotomis.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Virti žiediniai kopūstai su užpilu
Receptas: Virti žiediniai kopūstai su užpilu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 110
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (virti)
Petražolės: 6.00 valg. š. (smulkintos šviežios)
Sviestas: 7.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais, išvirkite lengvai sūdytame vandenyje, kad būtų minkšti (apie 5 minutes), ir nukoškite.

2.Šakute sutrinkite virtus kiaušinius.

3.Žiedinius kopūstus sudėkite į indą, kuriame patiekalas bus tiekiamas, apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir kiaušinių trupiniais.

4.Keptuvėje pakaitinkite sviestą, įmaišykite džiūvėsėlius, visa tai užpilkite ant kopūstų inde ir iškart tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Žiedinio kopūsto vyniotinis
Receptas: Žiedinio kopūsto vyniotinis arba susukta pica su daržovėmis ir kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 200.00 g (pagrindui)
Mocarelos sūris: 100.00 g (geriau kietesnis - pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - pagrindui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kokosų, bet gali būti ir alyvuogių - pagrindui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (pagrindui)
Sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuotas „Parnidžio“ sūris - įdarui)
Natūrali pomidorų tyrė (įdarui): 5.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli, supjaustyti - įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža, jauna, žalia, griežinėliais supjaustyta - įdarui)
Porai: 50.00 g (smulkiai supjaustytas - įdarui)
Kumpis: 50.00 g (kubeliais supjaustytas kalakutienos kumpis - įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintas - įdarui)
Kaip gaminti

Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160-180 °C. Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite po vandeniu ir sutarkuokite smulkia burokine tarka.

2. Į keptuvę įpilkite kokosų aliejaus, sudėkite sutrintas česnako skilteles, šiek tiek pakepkite, suverskite sutarkuotą žiedinį kopūstą ir troškinkite iki kopūsto tarkiai kiek suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pilnai atvėsti.

3. Giliame inde sutarkuokite mocarelos sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite patroškintus žiedinio kopūsto tarkius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir maltais pipirais. Palikite kelioms minutėms, kad masė susigertų, kiek pabrinktų.

4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo sukrėskite paruoštą žiedinio kopūsto masę ir tolygiai paskirstykite. Masės sluoksnis neturėtų būti storesnis nei 0,7 cm ( daugiausia iki 1 cm).

5. Pastatykite kepti 10-20 min., kol pagrindas gerai iškeps ir jo paviršius vos paskrus.

 

Įdaras:

1. Iškepusį vyniotinio pagrindą ištraukite iš orkaitės. Ant jo paviršiaus pabarstykite smulkinto poro, užtepkite pomidorų tyrės ir pabarstykite pusę kiekio sutarkuoto „Parnidžio“ sūrio.

2. Sudėkite smulkintą kalakutienos kumpį, ant viršaus plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją, ant jų išdėliokite pomidorų griežinėlius. Viską pabarstykite likusiu „Parnidžio“ sūriu. Ant viršaus užberkite džiovinto baziliko.

3. Kepkite 20 min. iki paviršius dailiai apskrus.

 

Vyniotinio kepimas:

Iškepusią picą (kol nesusukta, vadinkime taip) ištraukite iš orkaitės ir dar karštą atsargiai susukite į ritinį. Vėl pastatykite kepti kokias 10 minučių, kad paviršius apdžiūtų ir apskrustų. Ir štai - susukta pica kitaip vyniotinis iškepė - galite mėgautis dar karštu arba palikti pilnai atvėsti.  

Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“

Suskleisti
Kepsnys su žiediniais kopūstais
Receptas: Kepsnys su žiediniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 vnt.)
Faršas: 800.00 g (kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Batonas: 4.00 riekės
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovinti - čiobreliai, kalendros, petražolės)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir kelias minutes apvirkite (geriausiai garuose). Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje.

2. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, o minkštimą pamerkite į pieną, kad išbrinktų. Tuomet nuspauskite ir sudėkite į kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinį, sudėkite apkeptą svogūną, pagardinkite prieskoniais ir labai gerai išmaišykite.

3. Pailgą kepimo formą išklokite folija, sukrėskite maždaug trečdalį faršo, ant jo eile sudėkite žiedinius kopūstus ir likusį faršą. Viršų aptepkite grietine ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
Receptas: Žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 57
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Porai: 30.00 g (gabalėlis)
Ryžiai: 4.00 valg. š. (ilgagrūdžiai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 8.00 vnt. (keli kvapieji ir aitrieji)
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų šlaunelės)
Kaip gaminti

1. Nuplautą žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynėliais.

2. Raudoną saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.

3. Nuluptus porus supjaustykite griežinėliais.

4. Į puodą sudėkite nuplautas viščiuko šlauneles, įpilkite apie pusantro litro vandens. Kai užvirs, sumeskite laurų lapus, pipirus ir apie 20 minučių pakaitinkite. Suberkite ryžius ir virkite dar 10 minučių.

5. Šlauneles išgriebkite. Nuo kaulų nupjaustykite mėsą, susmulkinkite.

6. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite porų griežinėlius. Sudėkite smulkintą mėsą ir kepinkite dar kelias minutes. Suverskite į puodą su ryžiais, išmaišykite, luktelėkite, kol užvirs.

7. Sumeskite smulkintus žiedinius kopūstus, paprikas ir virkite, kol daržovės suminkštės. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Tiekiant tinka užbalinti liesa grietinėle.

Suskleisti
Įdaryti žiediniai kopūstai
Receptas: Įdaryti žiediniai kopūstai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (vištienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š.
Majonezas: 100.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5–7 minutes, išimkite ir pravėsinkite. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, žalumynais, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Žiedinį kopūstą apverskite ir į visus tarpus tarp žiedynų prikimškite faršo. Kopūstą vėl apverskite, dėkite į gilesnę kepimo formą, įpilkite paruošto sultinio, aptepkite majonezu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Kepdami dar kartą aptepkite majonezu. Baigdami kepti pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite, kol gražiai parus, o sūris išsilydys.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Kepti brokoliai ir žiediniai kopūstai
Receptas: Kepti brokoliniai ir žiediniai kopūstai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 35
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Brokolinius ir žiedinius kopūstus išskirstykite panašaus dydžio žiedynais, sudėkite į didelį dubenį, supilkite aliejų, uždenkite ir gerokai pakratykite, kad visos daržovės sudrėktų nuo aliejaus ir savo sulčių.

2. Į negilų kepimo indą daržoves sudėkite vienu sluoksniu ir kepkite 220 °C orkaitėje 15 min. Įpusėjus kepimo laikui, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Žiediniai kopūstai su morkomis
Receptas: Žiediniai kopūstai su morkomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja
Krienai: 2.00 g (2 vnt. - lapų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 25.00 ml (esencijos - marinatui)
Cukrus: 60.00 g (marinatui)
Druska: 30.00 g (marinatui)
Laurų lapai: 3.00 vnt. (marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (kvapniųjų - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Kopūstus išskirstykite žiedynais. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Daržoves tris minutes palaikykite verdančiame vandenyje, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
  2. Į stiklainius sudėkite kopūstus, morkas, suplėšytus krienų lapus ir krapų šakeles. Iš vandens, acto esencijos, cukraus, druskos ir prieskonių išvirkite marinatą ir dar karštą supilkite ant daržovių.
  3. Stiklainius pridenkite dangteliais ir kaitinkite 90 laipsnių temperatūros vandenyje: puslitrinius stiklainius – 20, litrinius – 30 minučių. Užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pikantiška žiedinių kopūstų sriuba
Receptas: Pikantiška žiedinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 19
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Bulvės: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sūris: 100.00 g (gorgoncolos)
Kumpis: 150.00 g (lieso)
Kaip gaminti
  1. Žiedinį kopūstą nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais, stambius kotelius nupjaukite, galvutes išdėliokite kepimo skardoje greta bulvių.
  2. Geltoną papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir taip pat sudėkite į skardą.
  3. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek apskrus.
  4. Tada suverskite į puodą su sultiniu. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir su išvalyta, sukapota aitriąja paprika pakepinusi svieste taip pat suverskite į puodą su sultiniu.
  5. Sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais, malta saldžiąja paprika ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
  6. Supilkite grietinėlę, dar kartą užkaitinkite ir nukėlusi nuo ugnies iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  7. Prieš tiekdama pagardinkite keptuvėje skrudintu kumpiu ir gorgoncola.
Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius