Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savaitgalio pietūs už mažą kainą – prie grilio: gardžios salotos – su grilinta „Lidl superšeštadienio“ lašiša

Atėjus penktadieniui imame jausti, kad savaitgalis – jau čia pat, o šis – išskirtinis, nes šeštadienį vyks daugelio laukiamas „Eurovizijos“ finalas. Šį puikų jausmą dar labiau sustiprins apsilankymas „Lidl“ parduotuvėje, kur šeštadienį mėgstamus maisto produktus įsigysite dar pigiau, o visą savaitgalį mėgausitės gardžiausiais patiekalais.
Grilintos lašišos salotos
Grilintos lašišos salotos / Lidl Lietuva nuotr.

Šį šeštadienį 1 kg pomidorų su šakelėmis kainuos tik 1,59 Eur, o 1 kg atlantinės lašišos filė be odos įsigysite 12,99 Eur. Šiuos produktus galėsite paruošti tiek griliuje, tiek namų sąlygomis – keptuvėje ar orkaitėje.

Skirtingose šalyse – skirtingos grilio tradicijos

Savaitgalis – taip pat puiki proga išbandyti skirtingų šalių grilinimo būdus, su kuriais „Lidl“ ekspertai padės susipažinti.

Daugelyje šalių yra populiaru kepti mėsą ir kitus ingredientus sumovus juos ant iešmelių, bet būtent turkiškasis kebabas yra pasaulyje geriausiai atpažįstamas. Šio patiekalo istorija siekia jau kelis tūkstančius metų. Viena iš legendų pasakoja, kad būtent „shish kebab“ dar viduramžiais buvo pradėtas gaminti arabų karių, kurie naudojo savo kardus mėsai užmauti ir kepti virš laužų.

Savo grilinimo principais išsiskiria ir Pietų Amerika, kur „parillada“ yra populiariausias būdas mėsai kepti Argentinoje. Tai yra įvairių produktų mišinys, kuriame – skirtingų dydžių bei rūšių mėsa, dažniausiai jautienos didkepsniai ir dešrelės, taip pat inkstai, kepenys ir saldi duona.

„Tandoori“ – taip vadinamas maisto ruošimo indas, kuriame ruošiami įvairūs Azijos šalių patiekalai. Indas – molinis arba metalinis, dažniausiai aukšto cilindro formos. Jame maistas ruošiamas jį pastatant ant įkaitusių anglių ar degančių malkų, neretai kepama atviroje liepsnoje, todėl temperatūra „tandoori“ viduje kartais gali siekti net iki 500 laipsnių karščio. Indijoje dažniausiai tokiu būdu kepami vištienos patiekalai, įdarytos daržovės, įdaryti pyragėliai ir net duona.

Savaitgalis – puikus metas pradžiuginti „Eurovizijos“ vakarėlio dalyvius grilintos lašišos salotomis

Norintiems išbandyti tradicinius maisto paruošimo grilyje būdus „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti grilintos lašišos salotas su pomidorais.

Patiekalui prireiks:

  • 600 g atlantinės lašišos filė be odos;
  • 120 g vyšninių pomidorų;
  • 70 ml aliejaus;
  • 35 ml baltojo vyno acto;
  • 30 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 saujos laiškinių svogūnų;
  • 1 a. š. medaus;
  • 0,5 a. š. citrininių pipirų;
  • Druskos pagal skonį.

Lašišą ištrinkite aliejumi ir pagardinkite citrininiais pipirais bei druska. Pakepinkite grilyje arba iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa iškeps ir įgaus švelniai rožinį atspalvį.

Į dubenį įpilkite alyvuogių aliejaus, acto, medaus, sudėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, įberkite druskos ir pipirų, sumaišykite.

Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus – smulkesniais kubeliais ir sudėkite į kitą dubenį. Sumaišykite visus ingredientus bei užpilkite paruoštu padažu. Salotas patiekite su grilinta lašiša. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius