2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Skaniau nebūna: naminė neatsivalgomoji pica su jautiena

Namuose iškepti picą šiek tiek užtrunka, tačiau rezultatas to tikrai vertas. Šio recepto sėkmė garantuota, tad nusiteikite, kad namiškiai vis prašys „picos dienų“. Kai įgusite pasidaryti tešlą, beliks improvizuoti kuriant įdarą ir kaskart turėsite vis kitokią picą!
Pica su jautiena
Pica su jautiena / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Receptai Pica Maistas

Reikės:

Pagrindui:

  • 250 g miltų,
  • 150 ml šilto vandens,
  • 1 valg. š. aliejaus,
  • 3 g sausų mielių,
  • 0,5 arbat. š. cukraus.

Įdarui:

  • 250–300 g maltos jautienos,
  • 200 g sūrio,
  • 1 paprikos,
  • 1 raudono svogūno.
  • saujelės gražgarsčių,
  • pagal skonį druskos bei prieskonių,
  • 50 ml pomidorų ar kito mėgstamo padažo.

Gaminimas:

  1. Paruoškite mielinę picos tešlą: mieles ištirpinkite keliuose šaukštuose šilto vandens, įdėkite šiek tiek cukraus, miltų ir išmaišykite iki vientisos masės. Padėkite šiltai pakilti.
  2. Miltus persijokite, sumaišykite su mielėmis, druska, aliejumi. Pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla nelips prie rankų.
  3. Pastatykite tešlą šiltai apie 2 val., kad pakiltų.
  4. Kol tešla kyla, keptuvėje pakepinkite maltą jautieną, pagardinkite druska bei prieskoniais.
  5. Kai tešla pakyla, ant stalviršio paberkite miltų ir iškočiokite picos pagrindą. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Picos pagrindą patepkite pomidorų padažu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min.
  7. Iškeptą faršą dėkite ant picos pado, sudėkite riekelėmis supjaustytą svogūną, juostelėmis – papriką, užberkite tarkuoto sūrio.
  8. Kepkite apie 10 minučių.
  9. Ant iškeptos picos uždėkite gražgarsčių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką