Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šokoladinis pyragas su graikiniais riešutais

Puikus pyragas darganotam savaitgaliui, kuriam tešlą galite nusipirkti šaldytą. Beliks tik paruošti įdarą ir šauti į orkaitę, o po valandos - ragauti!
Pyragas su graikiniais riešutais
Pyragas su graikiniais riešutais / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 2 st. gliaudytų graikinių riešutų,
  • 1 skardinės kondensuoto pieno su cukrumi,
  • 60 g sviesto,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto,
  • ½ kakavos miltelių,
  • 3 valg. š. miltų,
  • 1 pakelio šaldytos trapios tešlos.

Gaminimas:

Susmulkinkite 1,5 stiklinės riešutų, likusius atidėkite papuošimui.

Į puodą sudėkite kondensuotą pieną, sviestą, suberkite kakavos miltelius ir kaitinkite nuolat maišydami ant mažos ugnies, kol sviestas ištirps ir masė taps vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Į atvėsusią sviesto masę įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilę, suberkite miltus ir smulkintus graikinius riešutus. Gerai išmaišykite.

Išardomą kepimo formą išklokite trapia tešla, supilkite įdarą. Viršų apdėliokite nesmulkintais riešutais.

Pyragą kepkite 175 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Patiekite atvėsusį su plakta grietinėle.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius