Išvirtus avinžirnius galima įmaišyti į humusą, iš sumaltų gaminti įvairius užkandžius, pavyzdžiui falafelius, paplotėlius. Taip pat šių ankštinių dažnai beriama į troškinius, tirštas sriubas, ruošiamas jų karis. Greitam garnyrui avinžirniai kepami keptuvėje ar orkaitėje. Tokių gardu berti į žalias salotas.
02 02
Soti ir maistinga avinžirnių sriuba – puikus baltymų šaltinis
Avinžirniai yra vieni pirmųjų ankštinių augalų, kuriuos augino senovės civilizacijų gyventojai. Kaip ir žirniai, pupelės, pupos ar lęšiai, jie itin naudingi maistine verte ir yra puikus baltymų šaltinis. Avinžirniai ypač populiarūs Viduržemio jūros regione ir Artimuosiuose Rytuose.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą