Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Švelni ir sveika kaip tik šiokiadienio planams: kreminė avinžirnių sriuba

Ji labai pritiks siekiantiems gyventi sveikai ir norintiems atrodyti gražiai. Tai viena populiariausių ir vertingiausių ankštinių pasaulio kultūrų, tiesiog privalanti atsidurti jūsų lėkštėje. Soti, maistinga ir žmogui itin naudinga avinžirnių sriuba ne tik malšina alkį, bet ir mažina cholesterolį.
Trinta sriuba
Trinta sriuba / 123RF.com nuotr.

Sriubai reikės:

  • 450 g konservuotų avinžirnių;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • 2 bulvių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • kario (pagal skonį);
  • saldžiosios paprikos (pagal skonį);
  • žalumynų;
  • druskos.

Gaminame:

Kubeliais supjaustytas bulves užpilkite 2 l vandens ir išvirkite. Likus 5–7 min. iki virimo pabaigos, sudėkite keptuvėje įkaitintame svieste pakepintus susmulkintus svogūnus ir stambiai sutarkuotas morkas.

Nepagailėkite kario ir saldžiosios paprikos. Prieskoniai suteiks grožio ir skonio.

Sriubą šiek tiek atvėsinkite, suberkite didesnę dalį avinžirnių, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos.

Pabaigoje pagardinkite grietinėle. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įberkite virtų avinžirnių, pabarstykite žalumynais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje