Net 700 filmų žiūrėkite nemokamai. ŽMONĖS Cinema
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos už 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Švelni ir sveika kaip tik šiokiadienio planams: kreminė avinžirnių sriuba

Ji labai pritiks siekiantiems gyventi sveikai ir norintiems atrodyti gražiai. Tai viena populiariausių ir vertingiausių ankštinių pasaulio kultūrų, tiesiog privalanti atsidurti jūsų lėkštėje. Soti, maistinga ir žmogui itin naudinga avinžirnių sriuba ne tik malšina alkį, bet ir mažina cholesterolį.
Trinta sriuba
Trinta sriuba / 123RF.com nuotr.

Sriubai reikės:

  • 450 g konservuotų avinžirnių;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • 2 bulvių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • kario (pagal skonį);
  • saldžiosios paprikos (pagal skonį);
  • žalumynų;
  • druskos.

Gaminame:

Kubeliais supjaustytas bulves užpilkite 2 l vandens ir išvirkite. Likus 5–7 min. iki virimo pabaigos, sudėkite keptuvėje įkaitintame svieste pakepintus susmulkintus svogūnus ir stambiai sutarkuotas morkas.

Nepagailėkite kario ir saldžiosios paprikos. Prieskoniai suteiks grožio ir skonio.

Sriubą šiek tiek atvėsinkite, suberkite didesnę dalį avinžirnių, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos.

Pabaigoje pagardinkite grietinėle. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įberkite virtų avinžirnių, pabarstykite žalumynais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
IKEA tvarumo ir klimato ataskaitose – išradimai iš Lietuvos
Reklama
Gyvenimiško patarimo – ne į ekspertus, o į būrėjus: sėkmės kavos tirščiuose ieško 12 proc. lietuvių
Reklama
Išskaidote investicijas? Ar žinote visas rizikas bei galimybes?
Reklama
Lietuvių sukurtas dokumentinis serialas – odė Baltijos šalių šefams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius