-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikras delikatesas: įdaryti portobelo grybai pomidorų padaže

Šįkart Dovilė iš „Salotų nenoriu“ dalinasi lęšiais kimštais Portobello grybais. Jei neturite lęšių (ar tiesiog neturite noro juos virti), galima juos praleisti – tuomet pasigaminkite daugiau pomidorinio padažo ir juo įdarykite grybų kepurėles. Arba išbandykite kitas kruopas. Žodžiu, eksperimentuokite – juk taip smagiau!
Dovilės įdaryti portobelo grybai
Dovilės įdaryti portobelo grybai / „Salotų nenoriu“ nuotr.
Temos: 2 Receptai Grybai

Ingredientai:

  • 2 Portobello grybai;
  • 1/2 skardinės konservuotų pomidorų gabaliukais;
  • Sauja vyšninių pomidoriukų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 šalotinis sogūnas;
  • Druskos ir pipirų – pagal skonį;
  • Saujelė baziliko;
  • 2-3 šaukštai panko džiūvėsėlių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Mocarelos;
  • 5-6 šaukštai virtų lęšių (naudojau Buon Gusto lęšių ir sorų kruopainio likučius).

Gaminimas:

Pirmiausia išsiverdame pomidorų padažą. Alyvuogių aliejuje apkepiname smulkintą svogūną, o kai šis suminkštėja – sudedame smulkintą česnaką. Kepame porą minučių, o tuomet sukrečiame konservuotus pomidorus. Jei padažas atrodo per tirštas, galima šliūkštelėti šiek tiek vandens. Pagardiname druska, pipirais, įdedame dalį baziliko (žinoma, prieš tai jį pasmulkinę) ir troškiname ant mažos ugnies apie 20 minučių.

Grybus nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir padruskiname. Dedame šaukštą pomidorų padažo, o ant viršaus – virtas kruopas. Galiausiai užberiame tarkuotos mocarelos.

Į kepimo indą sukrečiame likusį pomidorų padažą ir tupdome grybus (maniškiame tilpo tik 1 didžiulė galva, bet nemačiau problemos atskirai kepti pietus ir vakarienę). Aplink suberiame perpus perpjautus pomidoriukus. Juos apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska. Kepimo indą dedame į 220 laipsnių orkaitę – grybai keps 15-20 minučių.

Per tą laiką pasmulkiname likusį baziliką. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų – į jį suberiame baziliką ir panko džiūvėsėlius. Kepiname, kol džiūvėsėliai įgauna auksinę spalvą.

Grybus patiekiame juos apibėrę keptais džiūvėsėliais, šalia patiekiame keptus pomidoriukus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius