Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikras lietuviškas močiutės medaus tortas: prisiminkite vaikystę

Medaus tortu kvepėjo turbūt ne vieno iš mūsų vaikystė. Receptas, perduodamas iš kartos į kartą, būdavo negrabia ranka įrašytas močiutės svarbiausių kepinių sąsiuvinyje. Taigi šiandien siūlome jį išsikepti, o rytoj - pagardinus vaikystės prisiminimais, skanauti!
Medaus tortas
Medaus tortas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Tortas Receptai

Tortui reikės:

Tešlai:

  • 3 valg. š. medaus,
  • 1 st. cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 50 g sviesto,
  • 4 st. miltų.

Kremui:

  • 4 st. riebios grietinės,
  • 1/2 st. cukraus,
  • pakelio vanilinio cukraus.

Papuošimui:

  • 1 st. lazdyno riešutų.

Gaminimas:

Sviestą ištirpinkite kartu su medumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios baltos masės. Supilkite atvėsusį sviestą ir gerai išmaišykite.

Į masę suberkite kepimo miltelius ir miltus, gerai išmaišykite.

Tešlą paskirstykite į 6 dalis, tepkite ant kepimo popieriaus ir iškepkite papločius.

Papločius apipjaukite pagal vieno dydžio apvalią formą. Kraštelius sutrupinkite arba sutarkuokite - jais papuošite torto viršų.

Kremui išplakite grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pertepkite atšalusius papločius ir torto viršų, apibarstykite trupiniais.

Riešutus pakepinkite keptuvėje be riebalų, kai atvės, nutrinkite luobeles ir papuoškite torto viršų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius