Šiuo receptu pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Iki“ kulinarai.
Ingredientai
- 500 g „kataifi“ tešlos
- 225 g sviesto.
Sirupui:
- 2,5 puodelio vandens
- 2 puodeliai cukraus
- šviežiai tarkuota apelsino žievelė
- 1/2 puodelio apelsinų sulčių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto.
Apelsinų kremui:
- 5 kiaušiniai
- 1 puodelis jogurto
- 1 puodelis cukraus
- 1 ir 1/4 puodelio apelsinų sulčių
- 1 šaukštas kepimo miltelių
- 2 apelsinų žievelė
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos.
Kaip gaminti?
- Įkaitinkite orkaitę 180 °C. Paruoškite sirupą: sudėkite visus sirupo ingredientus (išskyrus vanilę) į puodą ir užvirinkite. Išmaišykite, o kai cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite vanilės ekstraktą. Atidėkite į šalį, kad atvėstų.
- Atskirkite „kataifi“ tešlos gijas ir sudėkite į maždaug 23 x 33 cm kepimo formą. Ant viršaus supilkite ištirpintą sviestą ir uždėkite tešlos, kad uždengtų sviestą.
- Kepkite ant vidurinės lentynos orkaitėje, kol tešla taps auksinė, apie 20 minučių.
- Sudėkite visus kremo ingredientus į dubenį ir suplakite iki vientisos masės.
- Užpilkite kremo ant pakeptos „kataifi“ tešlos ir vėl pašaukite į orkaitę kepti 45 minutes arba kol kremas sustings.
- Pyrage padarykite skylutes ir į jas pripilkite sirupo. Leiskite pyragui atvėsti ir sugerti sirupą. Patiekite su ledais ar plakta grietinėle.