15min be reklamos

„Angelų“ tortas baltoms žiemos šventėms: receptas tiks ir keksiukams

Baltasis tortas, dar gerai žinomas kaip „angel food cake“, ypatingas ne tik savo švelniu skoniu, bet ir tuo, kad jo receptas gali lengvai transformuotis į keksiukų. Garantuojame, kad ant šventinio stalo tokio torto ar keksiukų neliks kaip mat – lengva tekstūra skrandžio neapkraus, tad svečiai drąsiai ryšis kartoti dar kartą, o gal net ir daugiau.
Tortas
Tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Jeigu ryžtatės iš šio recepto gaminti keksiukus, jų išeis 24. Taip pat su šiuo biskvito pagrindu galite eksperimentuoti – į tortą dėti skirtingus vaisius ar uogas, tokiu būdu tortą padarydami unikalų.

Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas

Paruošimo laikas: 4–5 valandos
Reikės:

  • 5 kiaušinių baltymų;
  • 240 g (2 puodelių) miltų;
  • 1/8 šaukštelio druskos;
  • 300 g (1,5 puodelių) cukraus;
  • 170 g kambario temperatūros „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto;
  • 190 ml (3/4 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ pieno,
  • 700 ml riebios „Piemenėlio Excellence“ grietinėlės,
  • 2 didelių šaukštų miltelinio cukraus;
  • Vaisių/uogų papuošimui.
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 175°C;
  2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius;
  3. Kitame dubenyje suplakti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolų ekstraktą. Po vieną, į masę įplakti kiaušinių baltymus;
  4. Iš lėto įpilti sausus ingredientus ir pieną, viską gerai išmaišyti;
  5. Tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą 26 cm skersmens skardą. Biskvitą kepti 35–45 minučių (jei darote keksiukus, kepti apie 25 minutes). Palikti atvėsti kambario temperatūroje.;
  6. Pagaminti kremą – išplakti grietinėlę iki standžių putų ir sumaišyti su milteliniu cukrumi;
  7. Atšalusį biskvitą padalinti į 3-4 dalis, tarpuose tepti kremą (čia į vidų galima dėti ir vaisių);
  8. Papuošti tortą uogomis arba vaisiais.
  9. Skanaus! – Barbora.

Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kimčių ekspertas pasakoja viską, ko iki šiol nežinojote apie šį Azijos virtuvės stebuklą, ir dalinasi autentišku receptu
Reklama
„Švyturys-Utenos alus“ jungiasi prie „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ pagalbos Ukrainos našlaičiams
Reklama
„Mantingoje“ laimę atradę darbuotojai: „Čia siekiame geriausio rezultato“
Reklama
Testas: atsakykite į 10 klausimų apie „Apple Watch“ laikrodžius ir laimėkite 200 EUR dovanų kuponą!
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką