Jei trūksta idėjų – skubame jų jums įkvėpti. Štai 10 puikių patiekalų, išbandykite!
Receptas: Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 /
47
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. ((vienos citrinos žievelės ir pusės citrinos sulčių – vištienai; padažui – 2 valg. š. sulčių ))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Tortilija: 6.00 vnt.
Kaip gaminti
Vištiena
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Iš vienos krūtinėlės pusės išeina maždaug 4 juostelės (pernelyg plonai nepjaustykite, kad kepant neišsausėtų).
- Vištienos krūtinėlę sumaišykite su smulkintu česnaku, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
- Palikite marinuotis bent 20 min. arba iki 24 val.
- Vištieną kepkite keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir vidus iškeps.
Papildoma idėja: vištieną galite marinuoti sudėję į šaldymo maišelį. Visų pirma sandaru, antra neužima daug vietos šaldytuve bei labai patogu pasiimti į iškylą.
Dzadzikio padažas
- Agurkus sutarkuokite tarka. Užberkite žiupsnį druskos, šiek tiek pamaišykite ir palikite pastovėti 5 min. Iš pastovėjusių agurkų išspauskite sultis. Tai galite padaryti rankomis arba sudėjus į marlę. Sultis išpilkite, jų neprireiks.
- Į dubenėlį sudėkite agurkus, smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintus mėtų lapelius, citrinos sultis, prieskonius ir jogurtą. Viską išmaišykite. Laikykite šaltai iki patiekimo.
Patiekimas
- Pašildykite tortilijas.
- Lėkštėje patiekite supjaustytas daržoves ir supjaustytą keptą vištieną.
- Komplektuokite tortiliją: įsidėkite daržovių (pomidorų, agurkų, salotų, svogūnų), vištienos ir dzadzikio padažo. Viską suvyniokite ir valgykite.
Ką dar patiekti šalia? Ridikėlius, įvairias žoleles, salotų lapus, fetos sūrį... ir viską, ką mėgstate.
Suskleisti
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus.
- Kartais pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės, taps karamelizuoti.
- Iškeptus svogūnus atidėkite į šalį.
- Paruoškite vištieną. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų padažą, druską ir pipirus.
- Vištienos krūtinėlės puseles šiek tiek pamuškite. Dėkite į indelį su padažu, uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie valandą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
- Vištos krūtinėlės puseles išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol vištiena bus minkšta, iškepusi ir gražiai apskrudusi.
- Vištieną išimkite iš orkaitės ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
- Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, pomidorų pastą, medų ir garstyčias iki vientisos masės.
- Paruoškite sumuštinius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
- Pailgas sumuštinių bandeles įpjaukite išilgai ir trumpai paskrudinkite orkaitėje, kol taps šiltos.
- Bandelių vidinę pusę ištepkite paruoštu padažu. Išdėliokite keptos vištienos gabalėlius ir paskleiskite karamelizuotus svogūnus.
- Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Apibarstykite žiupsneliu maltų juodųjų pipirų ir žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
- Išdėliokite paruoštas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
- Sumuštinius patiekite iš karto, dar šiltus. Skanaus!
Suskleisti
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Razinos: 4.00 arbat. š.
Kedrinės pinijos: 4.00 arbat. š.
Karis: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti
- Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
- Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Obuolius galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
Suskleisti
Ingredientai
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sultinys: 3.00 valg. š.
Padažas: (saldžiaaštirio padažo (rasite daugelyje prekybos centrų) - padažui) 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Mėsą supjaustykite juostelėmis.
- Sumaišykite kukurūzų krakmolą, cukrų, soją ir aliejų, jei masė išeina labai tiršta, įpilkite dar šiek tiek sojos.
- Gautą mišinį supilkite ant mėsos ir palikite maždaug 30 min. marinuotis.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą kol apskrus.
Ruošiame padažą:
- Susmulkinkite svogūną, česnakus, čili ir imbierą.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, trumpai pakepkite svogūną, kol šiek tiek suminkštės, sudėkite česnakus, imbierą ir čili.
- Supilkite medų, actą, soją ir sultinį, įmaišykite krakmolo (žiūrėti pagal konsistenciją, jei reikia dėkite dar krakmolo ar pilkite sultinio). Padažą užpilkite ant mėsos ir kelias minutes pašildykite, suberkite sezamus.
- (Mėsą skaniausia valgyti kol ji karšta, nes vėstant krakmolas tirštėja).
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Krakmolą sumaišykite su druska.
- Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
- Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
- Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
- Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Ingredientai
Kietasis sūris: 50.00 g
Majonezas: 4.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Išsikepame lietinius.
- Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais (česnako skiltelę išspaudžiame).
- Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.
- Valgome šiltus.
Suskleisti
Receptas: Spagečiai su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 /
36
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 300.00 ml
Parmezano sūris: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Spagečius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
- Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite alyvuogių aliejuje ir svieste, sudėkite vištieną ir keletą minučių pakepkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Tada, sudėkite supjaustytus pomidorus ir viską dar porą minučių kepinkite (jei reikia galima įpilti šlakelį vandens, nes nereikia, kad mėsa skrustų, reikia, kad troškintųsi).
- Į keptuvę su vištiena supilkite grietinėlę ir viską kaitinkite ant mažos ugnies dar keletą minučių, kol grietinėlė sutirštės ir tuomet padažą pagardinkite tarkuotu parmezanu.
- Patiekite ant makaronų uždėję porą šaukštų vištienos su gautu grietinėlės padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Receptas: Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 /
34
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Špinatai: 1.00 sauja
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
- Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
- Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
- Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
- Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
- Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
- Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Receptas: Nuostabiai gaivios salotos su kepta vištiena ir apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 /
46
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt.
Sėmenų sėklos: 1.00 žiupsnelis
Padažas:(pikantiško arba kito mėgiamo su majonezu) 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Vištiena supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai paskrus.
- Į lėkštę sudėkite pjaustytųs salotų lapus, vyšninius pomidoriukus, apelsiną.
- Ant viršaus uždėkite keptą paskrudusią vištieną, užberkite tarkuotu sūriu ir pabarstykite sėmenų sėklomis.
- Sūris labai gražiai pasilydo ant šiltos vištienos. Ant salotų užpilame šiek tiek padažo.
Receptą atsiuntė Indrė R.
Suskleisti
Receptas: Wok vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 /
11
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Padažas:(½ but. SANTA MARIA saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo) 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Apkepkite vištienos juosteles aliejuje.
- Sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje.
- Supilkite 1 buteliuko (žr. žymę ant buteliuko etiketės) saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo.
- Papuoškite sezamų sėklomis ir patiekite su makaronais ar ryžiais.
Patarimas! Vištieną galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu antrekoto ar didkepsnio mėsos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištiena.
Suskleisti