Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – aitrių sriubų receptai

Kai už lango žvarbūs ir šalti orai, namuose norisi sušilti.
Ugninga kreminė pomidorų sriuba
Ugninga kreminė pomidorų sriuba / Shutterstock nuotr.

Būtent dėl to, šį vakarą siūlome jums pasigaminti aštrią sriubą. Sušildykite savo namiškius ir išbandykite Ji24 siūlomus receptus.

Aštri pupelių sriuba
Receptas: Aštri pupelių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 32
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Bulvės: 2.00 vnt. (didesnės)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (1 indelis konservuotų (be odelių))
Pupelės: 250.00 g (1 indelis konservuotų kelių rūšių)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo)
Pipirai: 2.00 vnt. (1-2 aitrieji ir juodieji pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, mairūnai ar petražolės pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ar puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliej, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, kubeliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite.

2. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, gabalėliais raikytą salierą ir dar kelias minutes pakepkite.

3. Supilkite pomidorus, sultinį, įdėkite aitriuosius pipirus, paskaninkite druska, pipirais, saldžiąja paprika, įmeskite žalumynų. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės. Baigdami virti supilkite pupeles. Jei sriuba pasirodys per tiršta, įpilkite dar sultinio. Virkite dar apie 10 minučių.

4. Tiekite paskaninę šaukštu grietinės ar natūralaus jogurto.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 57
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (žalios saldžios)
Pupelės: 500.00 g (2 indeliai konservuotų rudųjų arba baltųjų pupelių)
dešrelės plonos parūkytos 250.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno pipirai ir žiupsnelis maltų kvapiųjų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 800.00 ml (2 kubeliai)
Kaip gaminti

1.Paprikas išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Konservuotas pupeles sukrėskite į koštuvą, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų.

2.Susmulkinkite svogūną, česnakus ir ant mažos ugnies 5–7 minutes pakaitinkite puode su aliejaus ir vandens mišiniu. Pusę pupelių sutrinkite. Prie svogūnų ir česnakų sudėkite paprikos gabaliukus, prieskonius, pomidorų pastą ir viską išmaišykite.

3.Supilkite karštą vandenį ir sutrintus sultinio kubelius, išmaišykite, užvirinkite ir ant mažos ugnies troškinkite kelias minutes. Įmaišykite trintas pupeles. Tada sudėkite likusias netrintas pupeles ir riekelėmis pjaustytas dešreles.

4.Uždengę troškinkite apie 20 minučių, jeigu reikia, dar pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Šią sriubą galima valgyti su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštri žirnių pomidorinė sriuba
Receptas: Aštri žirnių pomidorinė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 40
Receptas
Ingredientai
Žirniai: 200.00 g (skaldytų)
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 valg. š. (kubelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5 nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius.

2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.

3.  Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite prieskonius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai kapotą česnaką. Po kelių minučių suberkite supjaustytus pomidorus bei įpilkite 3 valg. š. pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min.

4. Padažą sukrėskite į puodą su žirniais ir kitomis daržovėmis. Įdėkite vieną sultinio kubelį ir viską dar pavirkite apie 5 min. Galiausiai suberkite kapotus žalumynus, pavirkite ir patiekitei su grietine.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Aštri sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (arba 1)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (arba aitrioji pagal skonį)
Sultinio kubeliai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Užvirkite 1,5 l vandens ir išvirkite makaronus. Tada sumeskite sultinio kubelius.

2. Gerai išplakite kiaušinius ir, lėtai maišydamos, supilkite į verdančia sriubą.

3. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir paprikos miltelių (sriuba turi būti aštri).  

Suskleisti
Aštri faršo sriuba
Receptas: Aštri faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 23
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Pupelės: 400.00 g (konservuotos, raudonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudėkite faršą ir dar viską pakepkite kelias minutes. Į puodą įpilkite 1,5–2 litrus vandens, sudėkite konservuotus pomidorus, aitrųjį pipirą, pomidorų padažą, paskaninkite žolelėmis, pipirais, druska, cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

2. Baigdami virti suberkite pupeles ir dar 10 minučių pavirkite. Išvirtą sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Tiekite su grietine ar pabarstę fermentiniu sūriu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Aštrioji moliūgų sriuba
Receptas: Aštrioji moliūgų sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (didokais kubeliais pjaustytų)
Daržovių sultinys: 2.00 l (tinka tirpus)
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kaip gaminti

1. Bulves, morką, svogūną, česnakus nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite didokais gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Iš aitriosios paprikos išvalykite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite.

2. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, aitriąsias paprikas, įberkite imbiero ir apkepkite. Sudėkite morkas, bulves, moliūgus, supilkite sultinį ir virkite, kol daržovės suminkštės.

3. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aitriųjų paprikų sriuba
Receptas: Aitriųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 23
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandintas puskietis)
Aitrioji paprika: 4.00 vnt. (čili)
Faršas: 500.00 g
Pomidorai: 500.00 g
Pupelės: 400.00 g (konservuotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapiųjų)
Kakava: 1.00 vnt. (žiupsnelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Svogūnus supjaustykite kubeliais, apkepkite su faršu.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Sudėkite juos į smulkintuvą.
  3. Taip pat dėkite česnakų, prieskonių, kakavos ir aitriųjų paprikų. Viską gerai susmulkinkite.
  4. Sukrėskite į puodą gautą masę, keptą faršą ir pupeles. Viską sumaišykite ir užvirus pavirkite dar 10 minučių.
  5. Pilkite į lėkštes ir užtarkuokite kietojo sūriu.
  6. Tiekite su formine duona.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti
Ugninga kreminė pomidorų sriuba
Receptas: Ugninga kreminė pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų be odelių)
Mėsos sultinys: 400.00 ml (geriausia natūralaus)
Bulvės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (gabalėlis aitriųjų paprikų ankšties (pagal norimą aštrumą))
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Morką, bulves, svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite ir suberkite į puodą su verdančiu mėsos sultiniu.
  2. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, suberkite gabalėliais supjaustytą papriką, aitriosios paprikos ankštį, pagardinkite bazilikais ir raudonėliais.
  3. Kai sriuba bus beveik išvirusi, sukrėskite skardinę konservuotų pomidorų. Dar kiek pavirkite ir nukaiskite. Pagal skonį pasūdykite.
  4. Jei sriuba rūgštoka, įberkite žiupsnelį cukraus. Jei norite aštresnio skonio, įberkite pagal skonį Kajeno ar aitriųjų paprikų miltelių.
  5. Išvirusią sriubą supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos.
  6. Ši sriuba skani, patiekta su orkaitėje keptomis, tarkuotu sūriu bei džiovintų žolelių prieskoniais apibarstytomis tortilijomis. Jei norite, galite sriubą dar pagardinti grietinėle, tarkuotu parmezano sūriu, smulkintais žalumynų (krapų, petražolių, kalendrų) lapeliais. Vietoje keptų tortilijų puikiai tiks česnakiniai duonos skrebučiai. Improvizuokite laisvai!

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas