Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 12

Vilniaus kavinė, dėl kurios atvyksta net palangiškiai: kuo vilioja įkūrėjų pora iš Kazachstano?

Sostinės Gedimino prospekte įsikūrusi nedidukė kavinė „Tortofi“ – 50-metės Tatjanos Bykovskajos ir jos sutuoktinio „sėkmingas projektas“, kurį jie paskui save tempia jau kelis dešimtmečius. Kur benuvyktų. Prieš metus jauki konditerinė duris atvėrė Vilniuje, tai buvo jau trečias „Tortofi“ atidarymas, ir šį kartą, tikisi moteris, būtent TAS.
Tortofi
„Tortofi“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pravėrusi „Tortofi“ duris pastebiu – patalpos nedidelės, 4–5 staliukai, bet laisvas tik vienas. Paklausiu, ar galima prisėsti, o būsimos pašnekovės vyras nusišypso – rezervuotas būtent mūsų pokalbiui.

Tiesa, po manęs užėjęs vyrukas klusteli – ar galima kiaušinienės su lašiša. Už prekystalio pasigirsta „deja, dabar teks 40 minučių palaukti“. Po to paaiškėja kodėl, nes Tatjana viską šioje kavinėje daro čia ir dabar. Šviežias, ką tik pagamintas maistas – galbūt tai, dėl ko žmonės mus ir renkasi, vėliau svarstys pašnekovė. O tas vyrukas, beje, kiaušinienės tiek laiko sutiko palaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius