Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje išrinkti Baltijos šalių geriausi barmenai

Antrus metus Lietuvoje skaičiuojantis pasaulinis barmenų profesionalumo čempionatas „World Class“ trečiadienio vakarą pasiekė finišo tiesiąją – išrinkti geriausi Baltijos šalių barmenai. Geriausiu Lietuvos barmenu tapo Marius Žydelis (baras „Sky Bar“), Estijos – Karina Tamm (baras „Dissident“), Latvijos nugalėtoju ir geriausiu visų Baltijos šalių barmenu tapo Arvis Zemanis (baras „Herbarijs“).
Vilniuje išrinkti Baltijos šalių geriausi barmenai
Vilniuje išrinkti Baltijos šalių geriausi barmenai / Organizatorių nuotr.

Nugalėtojas barmenas Arvis, paklaustas apie tai kaip jaučiasi laimėjęs tokį titulą išliko santūrus: „Jaučiuosi gerai. Pernai metais nepavyko laimėti, tad daug dirbau, įvertinau savo stiprybes ir šių metu tikslu pasirinkau išlikti savimi“.

Arvis taip pat minėjo, kad grįžęs į Rygą visų pirma turės atidaryti naują barą ir užbaigti senąsias užduotis ir tik tuomet pradės savo pasirengimą planetos finalui.

Šiemet Lietuvos čempionate dalyvavo rekordinis, net 70 barmenų desantas. 2018 metai išskirtiniai dar ir tuo, kad praėjusių metų Baltijos šalių geriausias barmenas Vainius Balčaitis ne tik atstovavo visą regioną pasaulio „World Class“ finale Meksikoje, bet ir Lietuvai padovanojo Baltijos šalių finalą šiemet.

Organizatorių nuotr./Vilniuje išrinkti Baltijos šalių geriausi barmenai
Organizatorių nuotr./Vilniuje išrinkti Baltijos šalių geriausi barmenai

Trys šalys, trys dešimtys Estijos, Latvijos bei Lietuvos geriausių barmenų šią savaitę susirinko „Stiklių“ viešbučio komplekse, kur susirungė paskutiniame pusę metų vykstančio čempionato etape dėl galimybės iškovoti geriausiojo titulą. Po įtemptos pusfinalio dienos antradienį – paaiškėjo kiekvienos šalies 3 geriausi barmenai. Šie, savo ruožtu vietoje pergalės skonio visą trečiadienį varžėsi jau Baltijos šalių finale dėl „World Class“ Baltijos šalių čempiono titulo.

Finaliniame trejetuke dėl geriausio Lietuvos barmeno titulo taip pat varžėsi ir Tomas Ignatavičius (baras „Apoteka“) bei Karolis Jauniškis (baras „Apoteka“).

„World Class“ Baltijos šalių finale taip pat buvo paskelbti ir trys geriausi Baltijos šalių barai. Lietuvos geriausiu baru tapo sostinės kokteilių baras „Alchemikas“, Latvijos – „Six Bar“, Estijos – „Sigmund Freud Bar“.

Nugalėtojo kelionė į barmenų profesionalumo olimpą čia nesibaigia, nes jis įgavo teisę atstovauti visą Baltijos šalių regioną planetos „World Class“ čempionato finale, kuris šiemet įvyks Vokietijos sostinėje Berlyne.

Organizatorių nuotr./Vilniuje išrinkti Baltijos šalių geriausi barmenai
Organizatorių nuotr./Vilniuje išrinkti Baltijos šalių geriausi barmenai

„Pastaruosius dešimt metų atvykstu į Baltijos šalis ir stebiu, kaip tobulėja jūsų barų kultūra. Turiu pasakyti, kad pokyčiai – tik į gera. Progresas kurį matau yra fantastiškas. Šiandien būdamas Vilniuje matau bendruomenę, kuri kartu kuria ir dalinasi geriausiomis patirtimis. Beje, niekas manęs neperspėjo, kad Lietuva – tropinė šalis“, – itin karštą pavasario vakarą nuo scenos juokavo vienas iš teisėjų Spike Merchant.

Jam antrino ir Jurga Kulickaitė, „Prike Lietuva“ marketingo vadovė: „Prisidėdama prie barmenų mokymo ir žinių gilinimo mūsų kompanija siekia kelti vartojimo kultūrą Lietuvoje, akcentuojant kokybę, o ne kiekybę.“

Geriausius Baltijos šalių barmenus pagerbė ir nemažas būrys Lietuvos garsenybių bei vakarėlių lankytojų.

Beje, viena iš šių metų „World Class“ tendencijų – „tvarumas“. Visa barų industrija yra skatinama itin atsakingai naudoti įvairius ingredientus ir maksimaliai atsisakyti bet kokios taršos. Paprastai kalbant – svarbiausia gamyboje nepalikti jokių nepanaudotų elementų, pavyzdžiui, plastikinių kokteilių šiaudelių, kurie itin teršia mūsų aplinką.

„World Class“ čempionatą Lietuvoje organizuoja „Prike Lietuva“ – vieni pagrindinių aukštos kokybės alkoholinių gėrimų platintojų šalyje. Įmonė įsteigta 2005 m., bendradarbiauja su didžiausiais pasaulyje alkoholinių gėrimų prekinių ženklų valdytojais „Diageo“, „Moet Hennessy“, „Jose Cuervo International“, „Stock Spirits“, vynų gamintojais iš viso pasaulio regionų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius