Varškėtukus Ieva gamino tokius, kaip darydavo jos mama vaikystėje - saldžius, rombo formos. Dar pridėjo šilauogių ir gavosi super skanus rytas su vaikystės prisiminimais.
Reikės:
- 360 g varškės,
- 180 - 200 g miltų,
- 1 vnt. kiaušinio,
- žiupsnelio druskos,
- pagal skonį grietinės,
- 200 g šilauogių,
- pagal skonį cukraus pudros.
Gaminimas:
Varškę sutrinu su kiaušiniu ir druska.
Sudedu miltus ir minkau rankomis. Tešla turi būti gana tvirta, kad galima būtų iškočioti juostelėmis. Pabarstau paviršių miltais, kad nepriliptų, tada spusteliu su tarka ar peiliu, kad būtų lygesnis paviršius. Supjaustau rombeliais.
Dedu į verdantį vandenį. Verdu kol iškils, maždaug 10 min., tačiau minutės labai priklauso ir nuo jūsų varškėčių dydžio. Jei didesni, reiktų virti ilgiau.
Išėmus dedu į lėkštes, apipilu labai lengva grietine (mėgstu tą „Aštuoniolikinę“), pabarstau cukraus pudra ir šilauogėmis.
Skanaus jums linki Ieva!