Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtų bulvių spurgos su varške

Šios spurgos puikus pasirinkimas užkandžiui ar garnyrui prie mėsos ar žuvies patiekalų. Labai gardžios ir lengvai pagaminamos.
Bulvinės spurgytės
Bulvinės spurgytės / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 8 bulvių, vidutinio dydžio;
  • 200 g varškės;
  • 150 ml aliejaus kepimui arba pagal poreikį;
  • 100 g džiūvėsėlių arba pagal poreikį, apvoliojimui;
  • 2 šaukštų krakmolo;
  • 2 kiaušinių, 1 tešlai ir 1 spurgoms apvolioti;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • druskos, malto muskato, pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
  2. Į bulvių masę sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagardinkite druska ir muskatu.
  3. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
  4. Išplakite kiaušinį.
  5. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir sudėkite į verdantį aliejų, kepkite, kol gražiai pagels ir apskrus.
  6. Iškepusias spurgas iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.

Skanaus!

Daugiau receptų rasite derlingas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius