Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žalumynų sviestelis – įtiks išrankiausiems

„Jei darže užaugo daugybė svogūnų laiškų, kurių nespėjate valgyti ar išdalyti kaimynams bei giminaičiams, – pabandykite pasigaminti užtepėlę! – kviečia tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė. – Ji puikiai tiks pagardinti sumuštinius ar tiesiog tepti ant juodos duonos!“
Žalumynų sviestelis
Žalumynų sviestelis / Indrės Denisovienės nuotr.

„Gamindama visada stengiuosi žiūrėti į priekį ir pagalvoti, kaip galiu pasiruošti žiemai, kai šviežių daržovių itin mažai. Nuo svogūno laiškų sviestelio šis pagardas skiriasi tuo, kad čia nereikia česnako. Tuomet jis išliks universalus“, – sako tinklaraštininkė.

Jums reikės:

  • 200 g svogūnų laiškų,
  • 100 g sviesto,
  • pusės česnako skiltelės,
  • 100 g krapų,
  • 1/2 šaukštelio druskos,
  • šiek tiek juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Šiek tiek susmulkinkite rankomis ar peiliu krapus su svogūnų laiškais.

2. Sudėkite svogūnus ir krapus į trintuvę ar virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Į masę įtarkuokite česnaką, sudėkite minkštą sviestą ir prieskonius ir dar kartą viską gerai sutrinkite.

Kulinarės patarimai

  • Šią svogūnų laiškų užtepėlę galima naudoti kaip sviestą, įdarant kepsnelius, gardinant ja žuvį. Taip pat skanu valgyti su šviežiomis virtomis bulvėmis.
  • Į užtepėlę galima įtarkuoti kelis ridikėlius. Tik sutarkuotus būtina nusausinti.

Gamino ir patarė tinklaraštininkė Indrė Denisovienė / @skaniai.ir.lengvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius