Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 programėlių ir prietaisų, skatinančių gerti daugiau vandens

Daugelis esame girdėję, kad kasdien reikia išgerti daugiau nei 2 litrus vandens. Tačiau dienai įsibėgėjus apie tai pamirštame ir „pliusuojasi“ tik kavos puodeliai, bet ne vandens stiklinės. Vanduo yra itin svarbus mūsų kūnams: nuo jo priklauso mūsų nuotaika, savijauta, energijos kiekis. Žinodami, kad žmonės įprastai linkę užmiršti išgerti pakankamai vandens informacinių technologijų specialistai sukūrė daugybę apie tai primenančių programėlių, o inžinieriai – netikėčiausių prietaisų.
Vyras geria vandenį naudodamasis programėle
Vyras geria vandenį naudodamasis išmaniąja programėle / 123RF.com nuotr.

Pristatome 10 įdomiausių ir populiariausių atrastų programėlių bei prietaisų:

„Plant nanny“ – patiks tiems, kurie vaikystėje maitino ir girdė kokį nors „Tamagotchi“ gyvūnėlį. Šioje programėlėje laistote ir auginate augalą, kuris iš tiesų atspindi jūsų organizmą. Augalas gūdžiasi, liūsta ir galiausiai miršta, jei negauna pakankamo kiekio vandens. Jei ne sveikatos, tai bent jau sąžinės priekaištas matant ekrane nukeipusį augintinį – garantuotas.

Programėlės „Plant nanny“ stopkadras/Programėlė „Plant nanny“
Programėlės „Plant nanny“ stopkadras/Programėlė „Plant nanny“

„My water balance“ – paprasta ir aiški programėlė, nenaudojanti jokių personažų ar vizualizacijų. Tiesiog pagal jūsų įvestus asmeninius duomenis rodoma, kokią dalį (procentais) vandens dienos normos esate išgėrę iki šio momento. Ši programėlė taip pat leidžia įvesti daugybę kitų skysčių variantų: nuo sultinio iki vyno taurės. Primename, kad alkoholis atitinkamai mažina suvartotų skysčių dalį, taigi, procentas gali ne tik augti, bet ir sparčiai mažėti.

Programėlės „My water balance“ stopkadras/Programėlė „My water balance“
Programėlės „My water balance“ stopkadras/Programėlė „My water balance“

„Water drink reminder“ – iki kaulų smegenų tiksli (tuo kai kuriuos galbūt ir erzinanti) programėlė, kuri nori apie jus žinoti viską: kada keliatės? Kada einate miegoti? Kokiame klimate gyvenate? Pagal visus šiuos duomenis apskaičiavusi, kokia yra individuali jūsų vandens norma, ši programėlė paprašo pasirinkti, kaip dažnai norite gauti priminimus, na, o tuomet jau „atakuoja“ jus primygtinais prašymais atsigerti.

Programėlės „Water Drink Reminder“ stopkadras/Programėlė „Water Drink Reminder“
Programėlės „Water Drink Reminder“ stopkadras/Programėlė „Water Drink Reminder“

„Aquaalert“ – tokia pati programėlė, primenanti, kad reikia gerti vandenį, iš kitų išsiskirianti tuo, jog leidžia savo vartotojams „uždirbti“ įvairių ženkliukų. O juk „prizas“ neretai yra pagrindinė savimotyvacijos priemonė, ugdant naujus įpročius. Ženkliukai yra susiję su teigiamu poveikiu, kurį darote savo organizmui gerdami vandenį, pavyzdžiui „Gražios odos ir stiprių raumenų“ ženkliukas, „Sveikatos ir grožio“ ženkliukas ir panašiai. Ženkliukai uždirbami pareigingai geriant vandenį savaitę, mėnesį ir taip toliau.

Programėlės „Aquaalert“ stopkadras/Programėlė „Aquaalert“
Programėlės „Aquaalert“ stopkadras/Programėlė „Aquaalert“

„We Tap“ – programėlė, ištroškusių programuotojų sukurta tam, kad bet kuriame mieste atrastumėte viešą geriamo vandens čiaupą. Tiesa, Lietuvoje viešosiose vietose retai atrasite geriamo vandens tiekimo vietas (bet jei atrasite – pažymėkite programėlėje!). Užtat ši programėlė gali praversti keliaujant užsienyje, ypač – Pietų šalyse, kur parkuose, skveruose tikrai rasite kranelį geriamo vandens atsigaivinimui.

„We Tap“ nuotr./Programėlės „We Tap“ logotipas
„We Tap“ nuotr./Programėlės „We Tap“ logotipas

Išmanūs prietaisai, skatinantys gerti daugiau vandens:

„Ulla“ – mažutis prietaisas, užsegamas ant bet kokios formos gertuvės ar buteliuko. Jis matuoja, kiek vandens šiandien išgėrėte ir primena, kad būtent dabar atėjo metas atsigerti dar.

Bendrovės „Ulla“ (ulla.io) nuotr. /Išgerto vandens kiekį matuojantis prietaisas „Ulla“
Bendrovės „Ulla“ (ulla.io) nuotr. /Išgerto vandens kiekį matuojantis prietaisas „Ulla“

Yra pagaminta visa eilė išmaniųjų buteliukų, tokių kaip „Hidrate Spark 2.0“, „Ozmo“ ir kiti. Jie viduje turi specialų sensorių, kuris susiejamas su programėle išmaniajame telefone ir matuoja jūsų išgeriamą mililitrų kiekį.

„Ozmo“ nuotr. /„Ozmo“ išmanioji gertuvė
„Ozmo“ nuotr. /„Ozmo“ išmanioji gertuvė

Buteliai skiriasi savo dizainu, kai kurie jus, įveikusį dienos vandens normą „pasveikina“ švytėdami spalvingomis LED lemputėmis. Dar „protingesni“ buteliukai mažame ekranėlyje rodo vandens tyrumą (sudėtį) ir temperatūrą.

„Vapur“ antibutelis – šis gaminys sukurtas tiems, kurie nemėgsta nešiotis tuščią gertuvę ar buteliuką kuprinėje. „Vapur“ pagamintas iš lanksčios medžiagos ir turi ilgą žarnelę, per kurią galite atsigerti net tuo metu, kai gertuvė guli jūsų kuprinėje. Išgėrus vandenį gertuvė taps plokščia ir neužims vietos.

„Vapur“ nuotr. /„Vapur“ antibutelis
„Vapur“ nuotr. /„Vapur“ antibutelis

„LVL“ išmanioji apyrankė. Dažnas sportuojantis į lauką neišbėga be pulsą, įveiktą atstumą, sudegintas kalorijas skaičiuojančių prietaisų. Jei esate labai susirūpinęs savo suvartojamo vandens kiekiu, jau sukurtas ir vandens kiekį organizme matuojantis prietaisas „LVL Hydration monitor“. Jis užsegamas ant rankos, kaip įprastas laikrodis. Šis sekiklis taip pat parodo, kaip papildomas išgertas vandens kiekis gali teigiamai paveikti jūsų fizinį aktyvumą, nuotaiką, miegą. Tiesa, tokio prietaiso kaina – aukšta, kaip ir daugelio išmaniųjų prietaisų.

Bendrovės „BSX Technologies“ nuotr. / „LVL“ išmanioji apyrankė, skaičiuojanti organizmo hidratacijos lygį
Bendrovės „BSX Technologies“ nuotr. / „LVL“ išmanioji apyrankė, skaičiuojanti organizmo hidratacijos lygį

Daugelyje straipsnių akcentuojama, jog gerti daugiau vandens gali paskatinti tiesiog smagiai nuteikiančiais užrašais dekoruota stiklinė arba butelis. „BKR Glass Water Bottle“ – tai stiklinė gertuvė ir dėl to galite būti tikri, kad į vandenį neišsiskirs jokios kenksmingos medžiagos, kurios gali kenkti vandens kokybei ilgai naudojant tą pačią plastikinę gertuvę. Iš išorės butelis yra apsaugotas silikonine mova, kuri gali būti bet kokios jūsų mėgstamos spalvos: nuo ciklameno iki mėtinės.

Ant movos galite užsiklijuoti lipdukų, užsirašyti įkvepiančių frazių. Taip pat stiklinį butelį lengviau išvalyti, jame neatsiranda nemalonių kvapų. Tokią gertuvę galima plauti indaplovėje, kas plastikinių gertuvių atveju dažniausiai yra neįmanoma – jos paprasčiausiai išsilydo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius