-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 mokslu paremti būdai, kad jūsų rytas būtų tobulas

Rytas jums ne pati maloniausia dienos dalis? Daugeliui mūsų rytas – kupinas lėkimo, skubos, streso ir susierzinimo. Tačiau dažniausiai pakeitę kelis įpročius galime pasiekti kur kas harmoningesnės dienos pradžios.
Geros dienos pradžia.
Geros dienos pradžia. / Fotolia nuotr.

Pavyzdžiui, jūs galite eiti miegoti anksčiau, atsižvelgti į savo mitybą, įpročius, medituoti. Mokslininkai taip pat turi paruošę keletą patarimų, rašoma huffingtonpost.com.

Pasiruoškite rytui iš anksto

Paprasti, tačiau nesudėtingi dalykai: švarūs drabužiai suruošti iš vakaro, užmerkta pusryčių košė, kurią reikia tik pašildyti, tvarkinga virtuvė, kad ryte būtų smagiau mėgautis maistu, suruošta kuprinė, jeigu planuojate keliauti į sporto klubą – visa tai jūsų pasaulį pripildys neskubrios ramybės. O ko daugiau reikia? Kiekvienas galite atrasti tai, kas labiausiai padeda rytą pradėti ramiai ir harmoningai.

Beje, tyrimas atskleidė, kad moterys, kurios savo namus įvardijo kaip netvarkingus, buvo labiau linkusios į depresiją, nuovargį ir nerimą. Tad gal visai pravartu švarai, tvarkai ir planui skirto laiko?

Tempimo pratimai

Jeigu ryte prabudę staigiai šokate iš lovos, natūralu, kad rytas primena košmarą. Pabandykite viską daryti iš lėto – pasirąžykite, išjudinkite visą kūną, raumenis. Po to, kai jau išlipote iš lovos taip pat atlikite keletą pratimų. Scientific American praneša, kad net nedidelis fizinis aktyvumas daro gerą įtaką mūsų savijautai.

Pasilepinkite duše ar vonioje

Rytas visada prasideda higienos procedūromis, tad tai puikus metas palepinti savo kūną ir sielą. Naudokite kokybiškas priemones, kurios tinka jūsų odai, rinkitės minkštus rankšluosčius – taip jausitės išties puikiai. Nepamirškite, kad tinkama muzika ryte yra būtent tai, ko reikia.

Pasak Vašingtono universiteto psichologo R.Keitho Sawyer'io, inovatyvus mąstymas ir kūrybingumas gali užklupti duše, puoselėjant laimę ir savivertę.

Valgykite, net jeigu atrodo, kad to nenorite

Pasistenkite savo organizmą palepinti skaniais ir maistingais pusryčiais, kad turėtumėte jėgų įveikti visas kliūtis, jaustumėtės energingai darbe. Net jeigu atrodo, kad nenorite valgyti, pamėginkite – gal jūsų tobuli pusryčiai yra trintas kokteilis, daržovių sultys, vaisiai?

Psychological Science teigia, kad planuodami tai, ką valgysime, mes natūraliai rinksimės sveikesnes alternatyvas, vadinasi, jausimės geriau.

Suplanuokite ką nors įdomaus dienos metu

Net jeigu rytas nėra toks, kokio tikitės, planai popietei ar vakarui gali padėti įveikti bet kokį liūdesį. Gal vakare jūsų laukia susitikimas su draugais? O gal linksmas filmas? Bet kuriuo atveju – jūsų pasirinkimas padės pasijausti laimingiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius